• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 17
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bmahob - майстор
Онзи ден на 2-3 пъти ми изписа аларма NO PALLET при положение че си има вътре достатъчно/вчера чистих бункера на дъното имаше 2-3 шепи трици дали е от тях?
andy_forresite - майстор
Относно въздуха от външната среда то си е описано как да се направи. Ти с тази тръба от тавана, по пода и към камината без да са свързани, не знам дали ще смуче от тръбата.
Принципно трината (дървесните стърготини във вид на фина прах) й пречи. Пречи и наличието на по-дълги от 3 см пелети. Такива ако мернеш, ги чупи на две. Бункерът на камината също се почиства периодично с прахосмукачка. Вероятно има и други причини да изписва че няма пелети, но не ги знам :?
bmahob - майстор
Какъв трябва да е пламъка при добро горене? Защото при мене на моменти е като горелка прекалено бурен почти вертиален?!?
andy_forresite - майстор
Издължен, пъргав, светло жълт.
bmahob - майстор
А каква темп. на изгорелите газове на 5 степен да гоня? И кое е по-добре да я оставя на автоматичен режим да почвана 5 степен за да стигне максимално бързо зададените стойности и после да модулира / или си мисля че ако са прекалено висока мощността на 5 степен да задавам ръчно да вдига максимум 4 степен или 3 степен?
Как се прецаках да купя камина която няма почти никой тук и няма с кой да споделя и обсъдя настройките #-o
bmahob - майстор
ето снимки нa плaмъкa при фaбрични нaстройки

Прикачен файл

IMG_20161129_201124.jpg

Прикачен файл

IMG_20161129_201126.jpg

Прикачен файл

IMG_20161129_201210.jpg

Прикачен файл

IMG_20161129_201130.jpg
bmahob - майстор
a товa кaто нaмaля оборотите нa вентилaторa с по около 200 об нa всякa степен
andy_forresite - майстор
Камината е добра, не съжалявай. Иначе да, няма никой с такава ... досега никой не се е "обаждал" с такава.
Въздуха го направи така че за 12 часа да не черни стъклото. Почни от малко и вдигай всеки ден по 1-2 докато ти хареса.
Димните газове гледай да са до 120-130, но при разгаряне може да стигнат и 200, не се плаши.
Според какво отопляваш си задавай ръчно на коя степен искаш да работи. Например за три стаи по 20 кв.м не е практично да я оставиш да вдига жега на 5-та и да я оставиш да си свали. Така произвеждаш излишна топлина много над нуждите на жилището. Е, по-бързо стопля, спор няма. По-добре е да я стартираш 1-1,5 часа по-рано когато има някой у вас и той да я пусне от копчето на трета степен след като се разгори. Това не е препоръка за следване мо-та-мо, а само предложение как да си "динамично ефективен" при отоплението.
Имам номер на човек с такава камина за втора година. Последно като се чух с него ми каза, че откакто техникът я е настроил само прави задължителните профилактики по книжка и няма ядове. Супер доволен, най-доброто вложение за дома си, което някога е правил. Ще ти изпратя по-късно номера му на лично съобщение. Може пък да има какво да научиш от него.
bmahob - майстор
парметъра LOAD PELLET вече него пипам че на няколко пъти ми дава аларма NO PELEET при положение че има вътре /при което кошницата ми е препълнена и след повторно запалване почва да пуши здрави и се получава гърмеж при запалването...... Намалям основно оборотите на вентилатора при различните степени за да намаля въздуха и ще наблюдавам, също така я направих вместо да чисти на всеки 10мин, на 30мин. Настроил съм я да се пали към 14`00h и я оставям да работи до 23"00 и сутрин от 04"00-08"00. Затова време съм настроил да гони 23гр , но от 17"00-23"00 я увеличаваме да гони 26-27гр За това време лупа към чувал и половина. Но още ми остава загадка защо като е зададена висока темп на въздуха, като наближи зададената на темп на водата остава на 2 градуса от нея /и ако съм на 5 скорост падне на 3, рядко достига и на 1 гр и тогва на 2 степен/ но никога не я достига или надвишава независимо колко съм задал/например ако задам 65гр стига 63 и до там , ако съм задал 60 стига 58... и т.н, ????
bmahob - майстор
Я кажете когато побелява стъклото за какво горене говори?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 17

Тема "Отопление на пелети първи стъпки...." | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: