Колеги, никой ли няма предложения за стойностите за подаване на пелети при петте степени и скоростта на вентилатора? Все още не мога да напипам правилните... Ще съм благодарен на всякакво съдействие. Последно тествах със следното: C07-5,2;C06-4;C05-3,1;C04-2;C03-0,9; U07 -1800; U06- 1700; U05 -1600; U04-1500; U03- 1400; P05-10. Резултата е: запалена в 9:00 и до 11:00 беше вдигнала 60 гр. на водата (зададени 65), а разхода е неизвестен. След това разграфих бункера и го напълних. от 11:00 до 18:00 изгори между 12 и 13 кг. на два пъти влезе в модулация като затвориха няколко термоглави, но през останалото време варираше 61-64 гр. Преди запалването в стаите беше 10 градуса.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
martolk
- специалист
2295 мнения в "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW"
Колеги здравейте този сезон и аз се сдобих с камина Burnit 13kW, но имам следния проблем: камината се пуска сама около 14:00х и към 22:00 се гаси, като седмичния програматор е изключен, а и да е вклюен в него нямам такива часове настроени за пускане и гасене? Гасих е от ел. мрежата данеби нещо да е забил контролера, но няма ефект пак така прави. Някакви идеи от какво може да е това? Благодаря предварително
Здравейте. От скоро имаме камина Burnit 25kw. Днес ни изписа грешка Er 07. Грешка енкодер: няма сигнал от енкодера (в случай на P25=1 or 2) След няколко опита да стартираме камината, не успяваме
Постоянно изписва тази грешка... Изчетохме цялата книжка, обаче не можем да разберем как да я пуснем. Моля помогнете.

grants
- специалист
Пробвай да оставиш Р25=0 и ако тогава запали можеш да мернеш енкодера дали работи , защото е вероятно да е повреден.
Аз имам питане към колегите с камини от тази година - на какви обороти я карате и как ви се задръства кошничката. Моята камина е от миналата година и на 3-40кг изгорели пелети в горивната камера няма почти никава пепел , всичкото пада долу и кошничката си е почти празна. Над нашия етаж сложихме пак същата камина 13кВ, но от тази година - същата като мощност/инсталирана , същите настройки обаче дори на 10кг кошничката се препълва поне с 1-2 пръста пепел
Забелязах , че вентилатора е доста по-безшумен от моя и незнам дали не прави по-малко тяга. Оборотите в момента са 1300-1400-1600 съответно на 1-2-3 степен.
Аз имам питане към колегите с камини от тази година - на какви обороти я карате и как ви се задръства кошничката. Моята камина е от миналата година и на 3-40кг изгорели пелети в горивната камера няма почти никава пепел , всичкото пада долу и кошничката си е почти празна. Над нашия етаж сложихме пак същата камина 13кВ, но от тази година - същата като мощност/инсталирана , същите настройки обаче дори на 10кг кошничката се препълва поне с 1-2 пръста пепел

Забелязах , че вентилатора е доста по-безшумен от моя и незнам дали не прави по-малко тяга. Оборотите в момента са 1300-1400-1600 съответно на 1-2-3 степен.
Здравейте колеги, оправих проблема с пускането на камината с няколко рестарта от тока и зануляване на таймера. Имам питане към grants, колега правил ли си някакви други настройки различни от тези които си качил като снимка за tp01, tp02,tp04,tp05,tp08, че съм с тях и температурата в апартамента ненадвишава 15-16 градуса и разхода е голям над 1кг на час. Отоплявам 75кв.м. жилищна площ, с алуминиеви радиатори съм и боилер които са около 9,5KW
"Пробвай да оставиш Р25=0 и ако тогава запали можеш да мернеш енкодера дали работи , защото е вероятно да е повреден."
Изгорял е вентилатора
само след месец и половина работа.
Изгорял е вентилатора

ivo_steel
- специалист
Здравейте , колеги !
Да споделя дългоочакваното решение на моята грешка Er 8 .
След 2 седмици трошене на нерви , треперене в големите студове , ежедневни телефонни разговори с фирмата от която купих камината , със инсталатора , със сънсистем (всеки си прехвърля топката на другия...) , вчера дойде инсталатора ,установил бил че проблема е в контролера , нищо че до последно искаше да сменя вентилатора , а аз едвам го убедих че е от управлението .Подмени платката и камината си запали без проблем ! За 24 часа работа от 18ч. до 18 ч. , след лека оптимизация от моя страна ми изгори 3 чувала пелети , като днес на обяд в 12 ч я заковах на 2-ра степен и поддържа 53-54 гр. системата ми се състои от 90 глидера H60 и един малък панелен радиатор 60х60 , навсякъде имам термоглави ,без панелния радиатор , Подвързан ми е и бойлера 80 л. ,но още не съм го пускал ,май и няма да го пусна с този разход....Иначе в режим ауто ,при зададени 64 гр. , ми поддържа 62 ,като редува 2-ра и 3-та степен . Ще публикувам по-късно настройките за да ме посъветвате има ли още какво да се направи за да спадне разхода ...
Да споделя дългоочакваното решение на моята грешка Er 8 .
След 2 седмици трошене на нерви , треперене в големите студове , ежедневни телефонни разговори с фирмата от която купих камината , със инсталатора , със сънсистем (всеки си прехвърля топката на другия...) , вчера дойде инсталатора ,установил бил че проблема е в контролера , нищо че до последно искаше да сменя вентилатора , а аз едвам го убедих че е от управлението .Подмени платката и камината си запали без проблем ! За 24 часа работа от 18ч. до 18 ч. , след лека оптимизация от моя страна ми изгори 3 чувала пелети , като днес на обяд в 12 ч я заковах на 2-ра степен и поддържа 53-54 гр. системата ми се състои от 90 глидера H60 и един малък панелен радиатор 60х60 , навсякъде имам термоглави ,без панелния радиатор , Подвързан ми е и бойлера 80 л. ,но още не съм го пускал ,май и няма да го пусна с този разход....Иначе в режим ауто ,при зададени 64 гр. , ми поддържа 62 ,като редува 2-ра и 3-та степен . Ще публикувам по-късно настройките за да ме посъветвате има ли още какво да се направи за да спадне разхода ...
Здравейте колеги отоплявам се с камина BURNIT PM 25kw plus за първи сезон съм с нея.Та имам малко проблеми с настройките ако може да помогнете ще съм благодарен.Та момчетата който я инсталираха от фирмата ме убедиха,че било по-добре камината да негасне,а да подържа горенето,за да не се налага да пали и гасне всеки път(пазело и запалката и било по-добре за камината.В началото като я пуснах в експлатация гореше добре като изключим,че стъклото става цялото в сажди след като камината мине в режим на подържане,но да речем това се дължи на качеството на пелетите(пелетите са от Велинград в червено чувалче 5kw).
След известно време камината започна да гасне с грешка 03 ниска температура на изгорелите газове(това става след като камината работи повече от 2 часа в режим на подържане).Имам стаен термостат на втория етаж и е практически невъзможно камината да гори постоянно на силна степен,през по голямото време тя просто си подържа.След доста четене и ровене установих от форума,че тези камини като са на програми от 1...5 не влючвали системата за самопочистване,та сложих я на АУТО А.Доста четох,но ненамерих точно указание как се регулира това самопочистване,мисля че проблема ми е точно от там има доста пепел в пепелника и тя е доста сбита и твърда.Ако може да дадете съвети как да се оправя с проблема и точни инструкций как се променя автопочистването БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО...
След известно време камината започна да гасне с грешка 03 ниска температура на изгорелите газове(това става след като камината работи повече от 2 часа в режим на подържане).Имам стаен термостат на втория етаж и е практически невъзможно камината да гори постоянно на силна степен,през по голямото време тя просто си подържа.След доста четене и ровене установих от форума,че тези камини като са на програми от 1...5 не влючвали системата за самопочистване,та сложих я на АУТО А.Доста четох,но ненамерих точно указание как се регулира това самопочистване,мисля че проблема ми е точно от там има доста пепел в пепелника и тя е доста сбита и твърда.Ако може да дадете съвети как да се оправя с проблема и точни инструкций как се променя автопочистването БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО...
martolk
- специалист
Да ви споделя разхода след последните настройки... Обща работа на камината 32,5 часа, като температурата на водата е зададена на 65 градуса на автоматичен режим. За тоза период е изгорила 51 кг. Което прави малко под 1,6 кг. среден разход на час. За последните 24 часа е изгорила 35 кг., което е малко под 1,5 кг. среден разход на час. За последните 12 часа (а може би и повече, но не съм го видял, защото не се живее там) работи в по-голяма част в модулация. След излизане от модулация работи 4-5 минути на трета степен, 2-3 минути на втора и после минава в модулация. Стойностите на първа степен и на модулацията са ми еднакви (С03 - 1) и работи на една секунда при десет секунден цикъл. Не съм ги свалил повече (на първа степен), защото дори при тези стойности на най-ниската степен едвам се вижда пламъче в горивната камера.
Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература