• 1
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 230
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
tanio_s - помощник
Здравейте колеги имам един въпрос относно нашите камини. Някой имал ли е проблем с помпата? При мен започна да работи с нехарактерен шум. Вчера като се прибрах установих, че камината е изгаснала с грешка Alt Er04, което значи изгасяне поради висока температура на водата. Искам да попитам - кой параметър определя това изгасяне и изписването на тази грешка? Като звъннах в сервиза и им обясних ситуацията оттам ми казаха, че камината била прегряла и била вдигнала над 100 градуса ... и лопатките на помпата се били изкривили и затова сега работила с шум. Аз не съм бил там когато се е случило това, но до сега никога камината не е вдигала повече от 70 градуса и не мисля, че е вдигнала над 100 градуса както казват от сервиза. А като ги попитах защо е вдигнала температурата отговора беше, че помпата била блокирала и трябвало да я следя и да се разблокирала ... Интересно как се следи помпата, но ... както и да е ... бихте ли споделили ваш опит или препоръка. Благодаря предварително и приятен ден!

ПП
Поразрових се из книжката и открих, че параметъра е Th25 със стойност 85градуса, който параметър ако бъде надвишен камината преминава към блокиране. Моля да ме поправите ако не е така.
ivo_steel - специалист
tanio_s написа:
Здравейте колеги имам един въпрос относно нашите камини. Някой имал ли е проблем с помпата? При мен започна да работи с нехарактерен шум. Вчера като се прибрах установих, че камината е изгаснала с грешка Alt Er04, което значи изгасяне поради висока температура на водата. Искам да попитам - кой параметър определя това изгасяне и изписването на тази грешка? Като звъннах в сервиза и им обясних ситуацията оттам ми казаха, че камината била прегряла и била вдигнала над 100 градуса ... и лопатките на помпата се били изкривили и затова сега работила с шум. Аз не съм бил там когато се е случило това, но до сега никога камината не е вдигала повече от 70 градуса и не мисля, че е вдигнала над 100 градуса както казват от сервиза. А като ги попитах защо е вдигнала температурата отговора беше, че помпата била блокирала и трябвало да я следя и да се разблокирала ... Интересно как се следи помпата, но ... както и да е ... бихте ли споделили ваш опит или препоръка. Благодаря предварително и приятен ден!

ПП
Поразрових се из книжката и открих, че параметъра е Th25 със стойност 85градуса, който параметър ако бъде надвишен камината преминава към блокиране. Моля да ме поправите ако не е така.
Здравей колега , от колко време ползваш камината ? Не съм много убеден да е точно това което ти казват капацитетите от сервиза ! Защото и при мен вентилатора издаваше странен шум и вадеше грешка Alt Er8 , и се опитваха да ме убедят че вентилатора ми е за смяна на само 8 часа работа... но се оказа че е управлението(контролера). И какво е това обяснение от сорта да стоиш 24 часа до камината и да я следиш какво прави .... просто съм потресен от отношението към крайния потребител ! Как ще вдигне над 100 гр. нали има няколко защити това да не се случи ??? Настоявай да идва техник и да установи и разреши проблема !
tanio_s - помощник
ivo_steel написа:
tanio_s написа:

ПП
Здравей колега , от колко време ползваш камината ? Не съм много убеден да е точно това което ти казват капацитетите от сервиза ! Защото и при мен вентилатора издаваше странен шум и вадеше грешка Alt Er8 , и се опитваха да ме убедят че вентилатора ми е за смяна на само 8 часа работа... но се оказа че е управлението(контролера). И какво е това обяснение от сорта да стоиш 24 часа до камината и да я следиш какво прави .... просто съм потресен от отношението към крайния потребител ! Как ще вдигне над 100 гр. нали има няколко защити това да не се случи ??? Настоявай да идва техник и да установи и разреши проблема !
Така и стана колега - след малко настояване от моя страна техника дойде и установихме проблема - оказа се, че се е получила въздушна възглавница при помпата. Явно водата е спирала и тази от системата се е източила обратно във ВиК-то защото аз не съм затворил крана откъдето пълня системата, а комшията има хидрофор и се сещате какво е станало... Така, че задължително си затваряйте крановете след като напълните системата или си сложете клапан или най-добре направо автоматична пълначка.
ivo_steel - специалист
tanio_s написа:
ivo_steel написа:
tanio_s написа:
Така и стана колега - след малко настояване от моя страна техника дойде и установихме проблема - оказа се, че се е получила въздушна възглавница при помпата. Явно водата е спирала и тази от системата се е източила обратно във ВиК-то защото аз не съм затворил крана откъдето пълня системата, а комшията има хидрофор и се сещате какво е станало... Така, че задължително си затваряйте крановете след като напълните системата или си сложете клапан или най-добре направо автоматична пълначка.
Като е постоянно вързана и държиш крана отворен , не вдига ли голямо налягане ? Аз моята затова си я пълня с една мека връзка (от душа в банята) и така няма вариант да забравя крана отворен :)
tanio_s - помощник
ivo_steel написа:
tanio_s написа:
ivo_steel написа:
Като е постоянно вързана и държиш крана отворен , не вдига ли голямо налягане ? Аз моята затова си я пълня с една мека връзка (от душа в банята) и така няма вариант да забравя крана отворен :)
Ами да ти кажа нямам представа колко е голямо налягането по простата причина, че нямам манометър по системата за да го следя, но предполагам не е голямо защото и това във самия водопровод не е мн голямо ... по тази причина комшията си сложи хидрофор ... иначе и аз със мека връзка я пълня, но не от душа в банята :) и това е и причината да забравя крана отворен. Между другото техника каза, че системата трябвало да си е под налягане ... поне 1бар. Нямам представа защо, но така каза. И за това мисля да сложа и автоматична пълначка защото тя си има манометър и възвратен клапан и ако налягането падне под 1 бар тя автоматично си допълва.
здравейте колеги има няколко въпроса изчетох всичко но да си кажа доста работи са ми неясни. камината ми е 13кв
1- настройването за самопочистването как става при спряна камина или пусната смисал в процес на горене или не
2-към системата имам и вързан бойлер 80 литра. въпроса ми за него трябва ли да има електроника към него някаква защото в момента е само свързан и постояно го отоплявам това пречели нещо че постояно се топли понего не барам нищо а трябва ли?
3- камината иначе има само един проблем като гори около 12 или 13 часа пламъка става един бавен и разлят и тогава в даден момент камината пуска много пилети на веднъж и се препълва пепелника като че ли се обърква какво да прави другото ми питане е като се препълни пилетите стигат до отвора кадето падат а това не ли опасно възможно ли е да нагрее така пилети в бункера и от там да стане да не дава господ пожар :sad:
grants - специалист
Колега здравей , за 1я ти въпрос самопочистването става само при работеща камина , като ако е в степен модулация не се самопочиства.
За 2я въпрос според мен ти трябва автоматика единствено ако към бойлера имаш вързан и слънчев колектор. А съм също с 13ка , но бойлера ми е 150л и имам слънчеви колектори. Когато има слънчев ден с автоматиката спестявам едни 1.5-2кг ден , засечено многократно този сезон. Иначе ако ще топлиш само от камината май няма много смисъл.
За 3я въпрос нещо си се объркал , този блед пламък се дължи на ВЕЧЕ задръстена кошничка , просто след 12-13ч ти идва пика в който вече кошничката е задръстена , камината не може да вдигне градуси , вдига степените и от там пуска повече пелети и препълването става тотално.
Можеш да вдигнеш оборотите на всяка степен с по 150-200 и да видиш дали пак ще се препълва.
Имам наблюдения , че новите камини от тази година (2016) имат доста по-безшумен вентилатор. Незнам обаче дали имат и същия дебит , защото моята е от минлата година и вентилатора е по-шумен. Над нашия етаж монтирахме същата камина от 2016г - инсталирана мощност , кв , настройки , пелети всичко е еднакво. Да обаче горе камината се задръства всеки ден и е нужно чистене на кошничката. Моята мога да я карам поне 3-4 дена (около 50кг пелети) без да я чистя , като за това време се натрупва макс 1 пръст пепел :?
Опитвам различни методи вече месец , но резултата не се променя , кошничката си се задръства всеки ден.
Здравейте на всички в прекрасния форум.
От месец октомври сме с Комфорт +13 и за мое огромно съжаление не съм никак доволна. Около 100 кв - 4 радиатора с термоглави, изолация, дограма, вързан бойлер ( слънчева батерия, която в случая не играе роля според мене ) и разходът на пелети тези дни в студовете е почти 2 чувала, като дори я спираме за нощта.
Горелката се препълва с пелети след 7-8 часа работа.
И след всичко изчетено тук не смея да пипна настроиките ( все пак не разбирам никак ), а явно и инсталатора също.
Въпросът ми е- някой колега от района на Пазарджик ? Някой със същата камина и който сам си я е настроил ?
емаил val_2000@abv.bg

Благодаря и успех
Здравейте купих си камина преди 3 седмици и не мога да я настроя да топли хубаво!Сложила съм я на 3 степен, подаване на пилетите е на -3.но може ли някой да ми помогне по подробно какво мога да подобря за да е по топло в стаята не е по топло от 20 градуса.задала съм температура на вода 60 градуса.камината е 13 kw.и никакви други настройки не съм правила.външен датчик за температура дадох на 36 градуса но дали е правилно ...!Моля да ми помогнете.
tanio_s - помощник
Mimiwka написа:
Здравейте купих си камина преди 3 седмици и не мога да я настроя да топли хубаво!Сложила съм я на 3 степен, подаване на пилетите е на -3.но може ли някой да ми помогне по подробно какво мога да подобря за да е по топло в стаята не е по топло от 20 градуса.задала съм температура на вода 60 градуса.камината е 13 kw.и никакви други настройки не съм правила.външен датчик за температура дадох на 36 градуса но дали е правилно ...!Моля да ми помогнете.
Въпроса ти е с много неизвестни, които ако прочетеш цялата тема ще ти се изяснят, но явно не ти се чете.

1. Има ли изолация помещението? Колко от стените са външни? На последен етаж ли е помещението? Ако има изолация по тавана, по външните стени ... колко е дебела тя и от какъв материал е?
2. Като си задала 3-та степен до колко градуса стига температурата във водната риза?
3. Колко е голямо помещението?
4. Колко ти е голям радиатора?
5. Каква ти е дограмата?
6. Какво е изложението на помещението?
  • 1
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 230

Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: