• 1
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 230
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
toto1221 - специалист
И при мен е така захващането, развъртам го но не излиза запалката защото се удря в помпата и трябва да се откачи иначе няма как да излезе
С изхвърлянето на пелети извън кошницата имах и аз проблеми. Оказа се елементарно : при снадката на тръбата където падат пелетите има заварка. Бяха останали две три топченца от заварката и пелетите се удряха в тях и отскачаха. Махнах ги с пила и готово.
benimm8808 - специалист
teodor7192 написа:
Здравейте!
Искам и аз да споделя до къде съм стигнал и да пусна мойте настройки,защото никой с 25Кв не пожела да даде едни настройки, които е доволен,а за колегите с модел 13Кв прочетете цялата тема макар да е голяма или пишете на някого на Л.С. с молба да ви напише своите!
Само да кажа,че и аз от първоначалните настройки не бях доволен имах и други проблеми,които съм споделил с вас назад в тази тема и сам настроих камината до някакви с който хем да изгарят г/д добре хем да вдига Т на водата.
C03 - 2,8 U03 - 1600
C04 - 3,2 U04 - 1700
C05 - 4,2 U05 - 1800
C06 - 5,0 U06 - 1900
C07 - 5,7 U07 - 2000
C11 - 2,4 U11 - 1500
P05 - 10
Имам същия проблем с 2 камини burnit 25+,след 12 часа работа кошницата където горят пелетите се пълни с пепел и жар от изгорели пелети.Самопочистването си бачка и въпреки това ефект няма. В пелетите съм сигурен с. Скравена,ползвам 3 година и нямам такъв проблем на моята 23кW. На 3 дена я чистя и кошницата е празна(виждат се отворите на дъното).

Ще вкарам твойте настройки за въздух и пелети и ще пиша дали има ефект.

Колега тези киловати 17.5 си си ги изчислявал,че са ти реалните или смяташ радиаторите по каталожни коловати и ги получаваш толкова?
grants - специалист
Колеги здравейте , бях писал назад в темата но май никой не обърна внимание тогава. Пак става въпрос за препълването на кошничката.
Пак да поясня , че имам 2 едни и същи камини , монтирани в 2 апарамента един над друг със абсолючно еднаква инсталирана мощност , еднакви пелети и еднакви настройки. Разликата е само , че моята я купих миналата година, а другата която е над мен е купувана тази есен. При мен проблема с препълването го няма , камината може да работи и 4 дена без да се препълни кошничката , докато другата камина от тази година всеки ден я чистят и събира много пепел за това време.
За мен проблема идва от вентилатора - при моя модел (стария) вентилатора е доста по-шумен при всякакви обороти , докато при новия модел (от 2016) вентилатора дори на 2300об не прави такъв шум , както моя на 1400об примерно.
Другата разлика е в кошничките , но там разликите са незначителни и според мен не оказват влияние на проблема.
Пробвах с новата камина (2016) какво ли не , по-често самопочистване , по-високи обороти , по-малко пелети резултата е един и същ.
Нека да поразсъждаваме в тази посока , защото мисля че проблема от тазгодишната партида е чисто конструктивен ,като това се отнася и за 13кв и за 25кв модел.

Поздрави !
benimm8808 - специалист
grants написа:
Колеги здравейте , бях писал назад в темата но май никой не обърна внимание тогава. Пак става въпрос за препълването на кошничката.
Пак да поясня , че имам 2 едни и същи камини , монтирани в 2 апарамента един над друг със абсолючно еднаква инсталирана мощност , еднакви пелети и еднакви настройки. Разликата е само , че моята я купих миналата година, а другата която е над мен е купувана тази есен. При мен проблема с препълването го няма , камината може да работи и 4 дена без да се препълни кошничката , докато другата камина от тази година всеки ден я чистят и събира много пепел за това време.
За мен проблема идва от вентилатора - при моя модел (стария) вентилатора е доста по-шумен при всякакви обороти , докато при новия модел (от 2016) вентилатора дори на 2300об не прави такъв шум , както моя на 1400об примерно.
Другата разлика е в кошничките , но там разликите са незначителни и според мен не оказват влияние на проблема.
Пробвах с новата камина (2016) какво ли не , по-често самопочистване , по-високи обороти , по-малко пелети резултата е един и същ.
Нека да поразсъждаваме в тази посока , защото мисля че проблема от тазгодишната партида е чисто конструктивен ,като това се отнася и за 13кв и за 25кв модел.

Поздрави !
Не съм прочел мнението ти по напред в темата,за което съжалявам.В събота инсталирах една 13+ и май това ще ми е последната от марка Burnit.
Чета и чувам добри отзиви за Alfa plam и EcoSpar,май натам ще се ориентирам.
teodor7192 - напреднал
benimm8808 написа:
teodor7192 написа:
Колега тези киловати 17.5 си си ги изчислявал,че са ти реалните или смяташ радиаторите по каталожни коловати и ги получаваш толкова?
Ходих в магазина в който ги поръчах и ми дадоха по таблица всеки един на каква мощност отговаря.
nokoniko - специалист
teodor7192 написа:
benimm8808 написа:
teodor7192 написа:
Ходих в магазина в който ги поръчах и ми дадоха по таблица всеки един на каква мощност отговаря.
Снимай таблицата да я видим.
КаК да настроят камината си на степен модулация?
benimm8808 - специалист
teodor7192 написа:
benimm8808 написа:
teodor7192 написа:
Това значи,че щитираш каталожни мощности при температура 90/70 гр., което почти няма да използваш при тези градуси. Реално трябва да сметнеш какви са ти мощностите при 65/55гр. видях,че тези градуси гониш на водата.
И при мен каталожни стойности на радиаторите са 25кW при 90/70 гр.,а реално на 65 гр. като я карам моята камина падат на около 16кW. по мой изчисления.
Пиздрави.
Здравейте колеги, имам проблем с камината burnit 13kW отново, когато стойността на параметъра P26 e 0, камината веднага преминава в модулация и постепенно гасне, трябва P26 да го оставя на 1 за да работи, на какво може да се дължи това?
  • 1
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 230

Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: