Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bai_bradyra - специалист
georgiev.boyko написа:
Мога ли отново да помоля за таблицата за изчисляване на настройките и времената?

Открих 2 линк-а в темата но и двата ми дават грешка.

Предварително брагодаря!
Ако питаш за това заповядай: http://dox.bg/files/dw?a=be665f66ce
ще е активен до 05.01.2017
andy_forresite - майстор
Механични хъниуел с едноименни радиаторни вентили като се постигне темперарурата не затварят напълно. По топлината в горната част на радиатора съдя за топлозагубите на стаята. Като пека нещо във фурната се случва да изстине напълно.
Може да се опита дали затварят напълно като се намалят градусите. Например ако е на три да я сложиш на две. В стаята трябва да е поне 19-20.
Miro4774 - специалист
Дам точно с такива съм вчера пробвах да я нагрея с сешоар и затвори. Искам да затворят напълно например на 21 градуса в стаята дали е възможно.?Интересното е че имам два голями радиатора на първия етаж един до друг и двата са на 3 единият затваря другият не. Дали да си взема други термо глави който не пропускат вода при достигане на температурата и дали има въобще такива.
Miro4774 - специалист
Прикачен файл:
IMG_4375.PNG
намалят си дебита и започват да шуми и това не позволява да затвори напълно.
gnt69 - майстор
Може проблема да е от крана или от термоглавата. Напръскай с WD40 както те посъветваха по нагоре и раздвижи пишльоците ръчно с нещо твърдо. Намали тоя дето не затваря на 2.5. Ако пак не затваря намали на 2. Ако пак не затваря го смени с оня от другата стая. И аз имах подобен проблем в хола където имам 4 радиатора, смених едната глава със такава от другата стая и сега всички отварят и затварят коректно и едновременно. :partyman:
Miro4774 - специалист
Всичките ги раздвижих и пак същата работа не затварят напълно дори и да са на 2. Ако няма начин да се оправят какви нови ще ми препоръчате който затварят напълно.
gnt69 - майстор
Какво пише на твоите каква марка са. Моите са RBM и крановете и главите и затварят перфектно. Трябва да избереш главите по крановете. Напоследък хвалят електронните но не разбирам какво трябва да гледаш.Преди 10 години съм сложил моите и си работят опит с други нямам. :partyman:
LazarGanev - "Велик майстор"
Има глави и кранове с различен ход - има 2.5мм, има и 4мм. Трябва да се комбинират с еднакъв ход
filmatoplo - майстор
:) +1 кой беше го оправил проблема с поставянето на 20 стотинки в главата - обирала луфта . :wink:
Miro4774 - специалист
На мойте пише MNG на винтилите. Термо главите са Honeywell не знам дали има значение модела но са тази марка. Имам качена снимка по нагоре в коментарите.
Последна промяна от Miro4774 на пет дек 23, 2016 10:04 pm, променено общо 1 път.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: