Най - вълнуващия въпрос зимно време.
chain - помощник
Здравейте. имам проблем с една котел. Постарах се да опиша каква е картинката. като цяло прави следният проблем. Работи си нормално на около 65-70С на котела и изведнаж изкарва водата в разширителният съд и почва въздух, греене. Веднаж вече смених всички траби от колектора до първите радиатори, но проблема си остана. Когато стигне 50С спирам помпата изкарвам въздуха и продължава да си работи нормално неопределно време, засиля ли го повече от 75С отново изкарва водата в разширителя.
знам че помпата ми е слаба grundfos 25-60-180 , купих нова grundfos 25-125-180,но без резултат. Лично според мен мисля, че решението е да отделя кръговете 2х2 и да сложа 2 помпи. Четох, че за по-големи котли помпите се слагат на изхода на котела. Това трябва ли да го променя и изобщо от къде да започна със загадката. Благодаря предварително на всичко който писаха по темата.

Прикачен файл

Untitled-1.jpg
LazarGanev - "Велик майстор"
Радиаторите имат ли термоглави?
wankata7108 - специалист
И каква е причината да го караш котела на по високи градуси от 70-75
wankata7108 - специалист
И къде започва греене и въздух какво имаш в предвид въздух в котела ли в радяторите ли и колко течност изхвърля през разширителя
geniya - специалист
Причините за проблема може да са:

1.Помпата може да е слаба
2.Диаметрите на тръбите от котела към колекторите да са по-малки от необходимото
2.Запушване някъде в системата, например филтър
4.Малък разширителен съд /май е добре 25L/
5.Малки радиатори за мощността на котела
5.Затварящи термоглави на радиаторите

Това се сещам засега... :?
idealist - специалист
chain написа:
.... Веднаж вече смених всички траби от колектора до първите радиатори, но проблема си остана.....
Ще споделя подобен проблем с мен и решението му. Случи се преди няколко години, точно по празниците. Парното ми гореше дърва и при достигане на 55-60 гр. водата завираше и през разш. съд в канала. Изключително гадна история. Изчаквам да изстине камината, пънене на с-мата и на ново изхвърляне на водата. В крайна сметка се оказа, че тръбите ми се бяха подпушили с варовик, ръжда и кой знае какво. С-мата ми бе изградена с подцинковани тръби. Когато си правих парното на пазара не се предлагаха други, а и тях купих със зор.
Как постъпих ? Намерих лимонена к-на за промишлени цели и я сложих в с-мата. Представа нямаш каква гняз излезе при промивката. Подобна к-на се ползва в ТЕЦ-овете за промивка на котлите.

Не зная дали при теб проблемът е подобен. Споделям моят опит.
Ahmakov - специалист
Неправилно подбрани котел, тръби, радиатори и т.н. Да не говорим за охлаждаща серпентина...
С други думи трябва си проект.
За спасяване на положението - монтаж на буфер.
За без пари и веднага - удължаваш синджирчето с две звена и не повече от 65 градуса. С всички негативни последствия от това задушаване.
chain - помощник
LazarGanev написа:
Радиаторите имат ли термоглави?
термо главите на вички радиатори са - HoneyWell
основните тръби са ф20 а към радиаторите са ф16. някъде за изход от радиатора е ф20, но мисля че това не е проблем
chain - помощник
wankata7108 написа:
И каква е причината да го караш котела на по високи градуси от 70-75
понеже това е вила която не се ползва постоянно,а когато имам гости трябва да я отопля поне 1 ден предваеително затова го карам по-височка темература да отопля.
chain - помощник
wankata7108 написа:
И къде започва греене и въздух какво имаш в предвид въздух в котела ли в радяторите ли и колко течност изхвърля през разширителя
първият признак когато става нещо е изстива 1-я радиатор нойто е на 1.5м от котела. посе почва да изстивя 2-я радиатор в същото помещение и после изстива на последния едатж под разширителя и веднага след това се чува как почва да бълбука в радиатора и водата се качва в разширителя.Радиаторите изстиват и температурата на водата скача рязко.
Ако спря помпата да проверя на 1-я етаж никъде няма въздух само на 3-я и 4-я етаж в радиаторите има въздух. и когато вдигне водата в разширителя тогава почва и да се чува че през помпата преминава въздух.
Последна промяна от chain на съб дек 31, 2016 3:53 pm, променено общо 1 път.

Тема "проблем с локално парно на 4ет къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: