Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo
- майстор
3268 мнения в "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения."
nikolai75
- напреднал
Ем ауто е от 1 до 5 степен изрежда ги после от 5 до 1 и така докато дигне.Но на мен лично не ми се нрави защото моита карина е вьздушна и вента на 5 степен много бучи.Ако примерно я дадеш на 3 или 2 степен тя ще модулира от 1до 3 и 1 2 321 21 така работят.И сам с едни пелети много згур правят ам имам бая кво ли неправих намалях овиличавах вьздуха пелетите намалях нема отарваване почистването ми е през 30 мин за 60 сек пак згур след 5 6 часа работа
filmatoplo
- майстор

nikrum
- специалист
За много години, и повече топлина в дома!
За 4 денонощия изгорих 9 чувала пелети като навън беше - 5 ден и -9 вечер и 15 м\с силна виелица .Започнах от 7 гр и в интервала 6 до 24ч темп беше 24гр ,а от 24 до 6ч беше 21 гр. Горен и долен хистерезис 0.5 гр.Изразходвани 4 бойлера вода.Това са 18 цикъла на вкл за 1ч45 мин и угасване за 1ч и30 мин.Началното темпериране от 7 гр до 23 гр и бойлер на 55 гр отне около 6 -7часа без изключване на 4/20Кw степен и изгори 30 кила пелети....После вече по 15 кг на 12 часа.Единият следобед напече слънце и угаснахме за 3 часа.забелязах че ситните стърготини от пелетите не горят а само пушят като паднат в горивната камера и чернят яко...ще гледам да няма такива
За 4 денонощия изгорих 9 чувала пелети като навън беше - 5 ден и -9 вечер и 15 м\с силна виелица .Започнах от 7 гр и в интервала 6 до 24ч темп беше 24гр ,а от 24 до 6ч беше 21 гр. Горен и долен хистерезис 0.5 гр.Изразходвани 4 бойлера вода.Това са 18 цикъла на вкл за 1ч45 мин и угасване за 1ч и30 мин.Началното темпериране от 7 гр до 23 гр и бойлер на 55 гр отне около 6 -7часа без изключване на 4/20Кw степен и изгори 30 кила пелети....После вече по 15 кг на 12 часа.Единият следобед напече слънце и угаснахме за 3 часа.забелязах че ситните стърготини от пелетите не горят а само пушят като паднат в горивната камера и чернят яко...ще гледам да няма такива
SoMeBoDy1
- специалист
Nikrum,
нямаше ли добра изолация? Защо го оставяш да работи по 24ч?
След два дни щом къщата се стопли, според мен, може да спираш котела за по 10ч на ден.
Самите стени/мебели отдават топлина. Пример: Външна температура -6 ; температура на въздуха в стаята 24 градуса . Спирам парното, температурата пада на 22 за около 30-45 мин, а после стаята започва видимо по-бавно да изстива т.е. температурата пада с още 4 градуса чак след 7/8 часа. Друг трик е приоритетно да спираш и пускаш радиатори, а не наведнъж всички възможни радиатори + бойлер.
Бойлерът гълта много!
нямаше ли добра изолация? Защо го оставяш да работи по 24ч?
След два дни щом къщата се стопли, според мен, може да спираш котела за по 10ч на ден.
Самите стени/мебели отдават топлина. Пример: Външна температура -6 ; температура на въздуха в стаята 24 градуса . Спирам парното, температурата пада на 22 за около 30-45 мин, а после стаята започва видимо по-бавно да изстива т.е. температурата пада с още 4 градуса чак след 7/8 часа. Друг трик е приоритетно да спираш и пускаш радиатори, а не наведнъж всички възможни радиатори + бойлер.
Бойлерът гълта много!
filmatoplo
- майстор
Голям кеф като напече ,от 1 час съм загасил ,че стана 28 гр , сега е още 26 ,след 15,30-16,00 часа ще е паднала на 23 и ще паля , защото под 23 пада бързо със скриване на слънцето,и затоплянето обратно става бавно - тоест поддържа само 23-23,5 градуса ,нямам изолация . 

filmatoplo
- майстор
Ето падна на 24 гр ,ще я паля че ще падне на 23 докато се разгори и стопли радиаторите.
водата в камината е 34 гр.

filmatoplo
- майстор
Вече 50 минути работи камината , температурата слезе до 23 и сега леко я покачва 23,2 градуса ,след час два най много да стане 23,6 - 24 гр повече няма да вдигне защото водата ми е 52-53 гр.
filmatoplo
- майстор
Да тя е в един ъгъл на трапезария ,всички врати са отворени постоянно към две спални , коридор ,баня и кухня .В спалните е малко по студено ,с 2 гр .Пак повтарям - грам изолация с ал дограма . камината гори на 1 .
Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература