Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
EDI - майстор
Това са полимерните мазилки на СТРОМ 21 - ПОЛИКРЕТ е едната, а другата я забравих - ето я страницатаhttp://www.strom21.com/.
bluelemon - специалист
Видях го сайта ама са други тез мазилки за които аз съм писал. Най вероятно тези които си посочил и те стават. :?
А какво казва съпругата за тези стени? Те нали бяха грапавички тези мазилки - как ги чисти половинката?
Ами на нея и хареса само дето още не ги е чистила :) защото ще се нанасяме този месец. Иначе има на баумит една суперфина за която се чака един месец доставка само дето аз нямах толкова време. 1мм е най-дребната която има без доставка. Пък тази баня която вече функционира от половин година не са се оплакали, даже мадамата каза че лесно се чистела. Само дето аз не мога да кажа дали е така. :roll:
Стефан - майстор
bluelemon написа:
Тествано е! Вече половин година банята функционира и няма никакви проблеми. Водата от душа си пръска по стените и няма проблеми.
Много ми е интересно как я виждате тази баня от към хигиенна гледна точка? Защото мазилката може да е здрава и да не пада, може и да не пропуска влага, може дори да е красиво, но когато се запълнят тия грапавини с всякакви нечистотии, ........Не знам :? Не вярвам по никакъв начин да се почисти, освен с изкъртване. Вие сте си решили така, Вие ще си я ползвате! Аз лично предпочитам по-практичните изпълнения, а не показността за някаква идея. Съжалявам, но това е моето мнение.
Тани - модератор
За това съм напълно съгласен със Стефан! Аз много не разбирам от мазилки и си помислих , че е гладка! А как се казват онези мазилки , които са гладки и приличет на мрамор? Те стават ли за баня?
Emerald - модератор
RamboSilek написа:
В една от предишните теми беше застъпен въпроса за избягване на плочките в баня, което ми даде разни идеи.

Нека някой с опит каже дали има подводни камъни.
Какви подводни камъни? Това нито е измислено вчера, нито е твоя идеята. :-D

Казвала съм си и друг път мнението и пак мога да го повторя. Латекса е универсално покритие и става идеално за баня. Практически всички бани на известни дизайнери са правени с латекс извън пряко мокрещата се част (душ-кабината) или декоративни мазилки, но не с плочки. Баня изцяло облицована в плочки ми прилича по-скоро на мазе или изба, отколкото на помещението, където би трябвало да е максимално луксозно и уютно.

Ето ви примерно банята, която съм показвала и друг път с луксозна релефна венецианка (и как ли ще се почиства от нечистотии пустата му грапава шпакловка :lol: :lol: )

Изображение

В банята има душ-кабина изцяло облицована в камък, но забележете над ваната! Има малка част дървено пано, а нагоре е все същата златиста венецианка. И тавана не е окачен многоетажен, нито пък хънтър дъглас :lol:. От тавана над ваната виси красив кристален полюлей.
Последна промяна от Emerald на пет сеп 01, 2006 7:34 pm, променено общо 1 път.
Emerald - модератор
Тани написа:
А как се казват онези мазилки , които са гладки и приличет на мрамор? Те стават ли за баня?
Разбира се, че става. Това е класическата венецианска мазилка, но ефект на какъвто и да е камък може да се постигне с обикновенна техника Faux Finish на боядисване (с латекс, с латекс! :lol: )
Стефан - майстор
Emerald,
Това твоята баня ли е? Искрено ти завиждам! Аз никога няма да имам подобна баня :lol:
Emerald - модератор
Стефан написа:
Emerald,
Това твоята баня ли е? Искрено ти завиждам! Аз никога няма да имам подобна баня :lol:
Не завиждай, защото не е моята. :lol: Де да беше! :roll: Това е баня правена от Кендис Олсън. Откога се облизвам на венецианката ако знаеш... :roll:

Моята баня също беше облицована с плочки само над ваната (тя е и вана и душ заедно), а в останалата част- с латекс. Миналата година махнахме плочките и сложихме PVC-плоскости.
Emerald написа:
Моята баня също беше облицована с плочки само над ваната (тя е и вана и душ заедно), а в останалата част- с латекс. Миналата година махнахме плочките и сложихме PVC-плоскости.
След къпане върху стените от латекс, като остане конденз не ги ли "разваля"?
Стефан - майстор
"Това е баня правена от Кендис Олсън"

Тоя не го познавам. Даже и не съм чувал за него. Със сигурност, и той не е чувал за нас.


Знаеш ли? Преди време ме учуди факта, че 70% от французите не са чували за България! Какво остава за Канада? Но съм убеден, че и най-тъпия българин е повече от ....

Тема "Баня без плочки" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: