• 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 26
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
n.ganev - майстор
Залагам на фотоклетка. :drinkers:
Svezar - специалист
madjo написа:
когато започне да мига fh има пламък в горелката
Има хубав пламък,или....някакъв пламък ! Ако продължи да прави такива чакмаци завиши пробно дозите /може да я ограничиш до втора за да си сигурен на коя работи/ да не се окаже че от време на време пуска по-малко и губи пламъка ! Понеже аз така се наложи да мина от доза 28 през 20 сек на доза 42 пак през 20 сек ,но при мен имаше смяна на пелети докато при теб предполагам са си едни и същи !
filmatoplo - майстор
Таз година фотосензор , догодина Натурела . :drinkers:
Може разбира се да губи пламъка от дозите ,може от сензора - въпреки че би трябвало да сигнализира с грешка за сензора .
madjo - помощник
не се вижда пламък но свети доста
забелязах че количеството на дозите доста се различава една от друга
пелетите не съм ги сменял трета година от както съм с горелка и това е първият ми проблем който за момента е отстранен незнайно как но утре ще пробвам с помпата и ще споделя
Svezar - специалист
madjo написа:
не се вижда пламък но свети доста
Ааааа,не виждаш ли пламъчета като погледнеш вътре значи по-всяко време може фотоклетката да загуби пламък и ......рестарт ! Сам казваш че дозите са много различни,значи на 90% съм сигурен че там ти е проблема :idea: Проблема е че ако не стоиш постоянно до котела няма как да разбереш дали и колко често се рестартира,понеже не показва грешка и просто продължава да си гори !
filmatoplo написа:
На степен 1 ли гасне .
madjo написа:
горелката е в режим модулация зададената температура е на U 01 е 80 градуса тоест на 70 влиза в модулиращ режим
направи ми впечатление че гаснеше все около 60 градуса а там ми включваше и помпата
Така както чета няма как да е на първа !
Последна промяна от Svezar на нед яну 08, 2017 12:37 am, променено общо 1 път.
n.ganev - майстор
filmatoplo написа:
Таз година фотосензор , догодина Натурела .
:drinkers:
madjo - помощник
проблема ще се окаже точно в дозата пелети :?
днес прекара доста време до котела и си поиграх с настройките като увелича дозата пелети няма проблем
от какво може да идва проблема с неравномерното подаване понякога на два цикъла не падат пелети а после ако не изгасне се изсипват на веднъж не засядат по маркуча или горелката шнека ги пуща тъй
filmatoplo - майстор
Ако може изправи малко шнека и задай по голями дози да компенсира ,при малко секунди не падат добре защото на винта му трябва една идея оборот който не се врътва с 2,8 секунди ,виж на 3-3,5 да не кажа 4 е друго .
madjo - помощник
сега го оставих на макс степен 2 и време на шнека 4 секунди и интервал 18 секунди на цикъла и ще наблюдавам как ще се държи
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 26

Тема "Проблем с горелка Фероли." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: