Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
andy_forresite написа:
Благодаря на Л. Ганев за разясненията. То даже благодаря е малко :roll:
Малко е, малко е! :drinkers:
kalin72 - майстор
filmatoplo написа:
То физика ,то математика ,ама де ходи това топло :? 67 гр не е малко .
Филме, така е, 67 не е малко, в момента при минус 16 градуса на вън, котела ми къкри на 61 градуса, вътре в цалата къща, на двата етажа, е 23-24 градуса топло, даже децата са по къси гащи и само го овиквам да се обличат...бойлера е пълен, 61 градуса и той. На p3 работи сега, но като стигне след малко 65 градуса, минава на p2. И така до края на света :)
Бат Диди - специалист
filmatoplo написа:
То физика ,то математика ,ама де ходи това топло :? 67 гр не е малко .
А бе той младежа беше споменал, че му пада налягането в системата за 2-3 дена ако не се лъжа. Да не топли къртиците нейде :toimonster:
filmatoplo - майстор
И аз седя пред камината и се чудя къде ходи това топло ,вход изход разлика 5 градуса - та тъй ли не вдига повече градуси на водата от 53 гр .Сега в студа де :) .Бъзикам се - ако го направя на степен 3 да работи ще вдигне и 60 гр.
andy_forresite - майстор
Онзи ден рекох да долея малко вода че ми капе една връзка и врътвам малко мини крана. Слизам при котела и от 1,7 атм станал 1,1. А то налягането на водата във водопроводната система е било ниско поради авария и аз съм върнал топла вода в тръбите от ВиК.
Мисля че по някакъв странен сценарий може да му изпуска крана за пълнене в посока водопровода и ако там налягането е по-ниско от това в системата на котела, водата изчезва. Реално - едва ли става това. Не знам как се губи при положение, че не тече отникъде.

Зададох въпроса си с 30 кв радиатори заради Миро, защото неговите са около толкова. Той би трябвало да има 20° в стаите и по примерните сметки да види какво дава и какво получава от системата си. В примера неговите глидери отдават в къщата около 19 квч топлинна енергия, реално едва ли е повече от 15. Не знаем температурата на входа на котела (няма трипътен) и дебита.
Та ако допуснем че получава 15 квч топлинна енергия от радиаторите, а влага 20 кв под формата на пелети ...
filmatoplo - майстор
Хубаво де 19 киловата за 1 час малко ли е да се отдава в стаите
judas - специалист
Преди малко чистих котела, долната вратичка (с горелката) беше малко хлабава. Миро, виж и това нещо - вратичките.
Miro4774 - специалист
Колко за миналата вечер 3 4 чувала само за нощта. Сега го спирам да да го изчистя и ще потърся някоя фирма в София. Нямам нерви повече. Мерси за търпението лека вечер.
filmatoplo - майстор
Какво ще прави тази фирма ,без пари нищо .
Miro4774 - специалист
filmatoplo написа:
Какво ще прави тази фирма ,без пари нищо .
Как така без пари ? Нали ще им се плати аз не искам някой безплатно да оправи проблема. Имах нещо като хоби и исках да разбера как се настройва и съответно да си намаля и разхода.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: