• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
yavor_dz - специалист
Прикачен файл:
Схема-преорзмерена.jpg
Схема-преорзмерена.jpg (89.86 KиБ) Видяна 2901 пъти
Какво може да се разбере от тази скица? Например ме интересува какво означават червените пунктирани линии, които частично се припокриват със съществуващата сграда. Говорим за ъгловия парцел.
А в съседния парцел има стопанска постройка, която не фигурира на скицата, а е на метър от оградата. Това означава ли, че е незаконна?
gnt69 - майстор
Това може би е застроителен план. Червените линии указват начин на застрояване препоръчително. А постройката може и да е законна но плана е по стар от нея затова я няма. А може и да е незаконна.
zdravcho - специалист
С червено - улици и тротоар + препоръчителен застроителен план. За второто не съм сигурен
Със синьо - граници на УПИ-та
С черно - съществуващи огради и постройки
Ако не бъркам, за жилищните сгради отстоянието до оградата е мин. 3м - така че може и незаконна да е/в нарушение въпросната стопанска постройка.
yavor_dz - специалист
Да разбирам ли, че застроителния план е препоръчителен, а аз ще мога да строя на мястото на старата сграда, разбира се спазвайки отстоянията по ЗУТ.
gnt69 - майстор
yavor_dz написа:
Да разбирам ли, че застроителния план е препоръчителен, а аз ще мога да строя на мястото на старата сграда, разбира се спазвайки отстоянията по ЗУТ.
За най сигурно хващаш един архитект, който отива в общината и разучава всичко. :partyman:
Тая втората линия пунктираната е притеснителна. Не е видно от скицата кое е валидно. Според мен има предвиждане за нова улица и с това ви местят къщите по червените пунктири. Ама никой не знае. Това важи за бъдещите застройки. Може да отидеш и в приемния ден на главния архитект и да питаш.
DundyTheCroc - майстор
Това в Бургас ли е, дай точен адрес на имота да ти изкарам актуална скица :wink:
yavor_dz - специалист
В Миролюбово. Скица ще имам до 2-3 дни, но благодаря за предложението :partyman: .
Нова улица не може да има.
Няма да строя засега, искам да си изясня положението.
Tsilkov - майстор
Това е подземен кадастър с регулация (червено -улична регулация, синьо -вътрешна). Какво правят тия червени пунктири не знам, но не са застроителен план. За да разбереш дали може да строиш това което искаш - отиваш в общината да изкараш виза.
yavor_dz - специалист
Не са ми ясни тези неща. Това не е ли виза? Снимал съм само част от нея. На скицата има съгласуване от ЕВН и ВиК. На нея на ръка е написано, че се допуска изготвяне на инвестиционен проект с указани височина, Кпл и Кинт.
DeyanS - специалист
Червените пунктирни линии вътре в имота са ти ограничителни застроителни линии, което означава, че при ново строителство си длъжен да се съобразяваш с тях. Не може да строиш ново, върху петното на старата сграда. Те са я нанесли като съществуваща и следва да ти се води търпим строеж. Друг е въпроса доколко е актуална скицата и дали няма изменения. Не е нужно да ходиш в общината. Районния архитект (техник) трябва да има тази информация. Можеш и да поискаш да ти извадят актуална скица на действащия ПУП.
  • 1
  • 2

Тема "скица на имот" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: