Най - вълнуващия въпрос зимно време.
iavorjj - напреднал
И аз. :tonqe: Другата седмица ще го наснимам.
iavorjj - напреднал
Инсталирах термостата.От менюто на горелката трябва да се махне отмерката "Termostat NO"
(явно тетмостата е нормално затворен).След това се активира TERMOSTAT от Addons activation.
Засега съм го пуснал на управляние само на един кръг.След сезона ще източвам системата и ще слагам клапани за управление на двата кръга.Приложението през смартфона работи коректно,но имам малки проблеми с настрийките....
Основният е че задавам примерно през цялото време да е 24°,а стайната температура е 22° и горелката спира.Изпада Suspend mode заради достигане на максималната температура на котела.
Някави идеи какво да променя?

Прикачен файл

Screenshot_20170120-084106.png
filmatoplo - майстор
На колко градуса е настроена водата ,за да не изключи горелката по темпераура на водата преди изключване по стайна - или увеличи градусите или намали дозите малко .
iavorjj - напреднал
Това го направих вчера,но по скоро имам проблем с програмите.В момента е 11:42 и е на 6 та програма,а тя трябва да се включи от 02:00 нататък.Часовата зона е настроена коректно (+2).Нещо не мога да схвана логиката на програмите :?
1
06:00 -23.0°
2
10:00-24.0°
3
16:00-24.0°
4
20:00-24.0°
5
23:00-25.0°
6
02:00-21.0°
Защо по дяволите е на 6та в момента незнам...
Може би колегата DimitarD ще помогне пак.

Прикачен файл

Screenshot_20170120-114441.png
DimitarD - специалист
Колега, термостата помпата ли командва?
Настройките TERMOSTAT от Addons activation не играят роля. Не свързвай никой извод от термостата към горелката или обратно!! Ще ги изгориш и двете.
Провери часа на тъчскрийна, коректен ли е?
iavorjj - напреднал
Помпата се командва от горелката,а изводите от термостата съм ги вързал към клемите RT на горелката.Така работи термостата,гаси и пуска горелката.Като я изгаси той се показва едно "Т" на дисплея.Мисля че е вързан правилно....
Относно час и дата всичко е ОК.По скоро в самите програми има нещо странно.
Ако греша някъде кажи,но горелката се командва без проблем ON-OFF от термостата.
DimitarD - специалист
Сигурно имаш реле.
Изводите на моя подават 220 волта.
iavorjj - напреднал
Ами зависи как се връзва.Още не съм го разделил на зони.Аз съм го вързал по схема "А".Не отива напрежение към платката.Би ли копирал часовите настройки на седмичния таймер.Мисля че нещо в поредността на програмите не е ок.Номер 6 ми идва първа ,което малко ме обърква.Като тръгна да променям ми обяснява примерно че номер 5 не може да е като номер 3 или нещо подобно :?

Прикачен файл

SALUS-IT500-WIFI KALODIOSI-5-800x500.jpg
SALUS-IT500-WIFI KALODIOSI-5-800x500.jpg (95.46 KиБ) Видяна 1959 пъти
bai_bradyra - специалист
Колега можеш да настройваш 7; 5/2; 1-7.
Т.е. една и съща настройка за 7 дни; настройка за 5 делнични и два почивни дни; настройка за всеки ден от седмицата. Да не би нещо от там да е. При мен работи абсолютно коректнo.

Прикачен файл

Screenshot_20170125-164354.jpg
iavorjj - напреднал
Преборих се благодаря.Значи проблема беше че програмирах през приложението.Явно има някакъв бъг.Като му нацъкам програмите обяснява че не може да се изпълни.Направих го през термостата и всичко е ОК.
Благодаря за съдействието!!! :partyman:

Тема "Salus it500 контрол на две зони." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: