• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
jabata - специалист
Моите си варират между 75 и 95 (по данни на термометъра), зависи от това на каква мощност работи.
bmahob - майстор
Моите са от 100-110-минимум до 160-185 зависимост как настрой въздуха :shock:
Стоян Славев - специалист
jabata написа:
Моите си варират между 75 и 95 (по данни на термометъра), зависи от това на каква мощност работи.
С какъв котел си?
jabata - специалист
Камина на пелети, ако това има значение.
andy_forresite - майстор
Според мен трябва да знаем колко градуса е вътре в котела и тогава да сравняваме какво излиза през комина. Мисля че има значение и колко куб. м. пушек минава през кюнците.
Така и така вече пиша, нека кажа за система торч - от 80 до 180°С.
Бих предпочел котел с 1000 градуса вътре в горивната камера и 200 градуса на кюнеца пред такъв с 300 градуса вътре в камерата и 95° на пушека.
При слънчогледовите пелети температурата в камерата е по-ниска в сравнение с дървените. Не съм измервал, защото нямам с какво. Казвал ми го е специалист, на който имам доверие.
Айде да се похваля,с днешните доработки и с помощта на светилото в тунинга и битката с газовете bobi65 .Свалихме газовете под 100 при температура на горене около 1200гр.
:prayer:
Стоян Славев написа:
Айде да се похваля,с днешните доработки и с помощта на светилото в тунинга и битката с газовете bobi65 .Свалихме газовете под 100 при температура на горене около 1200гр.
Как го постигнахте? Какви са котел, горелка, как и какво донатъманихте?
Трифон П.Трифонов написа:
Стоян Славев написа:
Как го постигнахте? Какви са котел, горелка, как и какво донатъманихте?

Котел и горелка Бърнит 40/35кв.като горелката е пел еко.Нещата са много...Ламбда наблюдение,ошамотяване на камерата,задкрилки пред и над горелката,още два хода, над плочата,вторичен въздух за доизгаряне,турболатори навсякъде.Ще изчакаме 3дни да и продължаваме към 94%кпд. :)
bobi65 - специалист
Стоян Славев написа:
Ехх днес си щастлив.. А сутринта щеше да го продаваш..:))))

((1200 -100 ) / 1200) х 100 = 91.66 Процента КПД
Другата седмица ще добавим още един процент.. :)
Последна промяна от bobi65 на пет яну 20, 2017 7:55 am, променено общо 1 път.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Колко са градусите на изгорелите газове?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: