Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Kondor1 - специалист
Miro4774 написа:
Аз лятото си направих експеримент да запаля горелката. След 3 час работа с отворени термо глави държеше 68 градуса. Тогава имах 0 топло загуба на къщата.
Щом в стаите температурата е била под 68 градуса, значи е имало някакъв топлообмен. Не успя ли да смъкне до P1? Бойлер с отворена серпентина имаше ли?
filmatoplo - майстор
Аз при мен съм си направил така че - на степен 3 да вдигне бързо градуси,и да слезе на двете степени 2 и 1 които са почти близки и гонят през 1 градус .Уцелил съм топлозагуби около 4,5-5 киловата и ги държи работейки 2-5 минути на 2 след това слиза за 20-30 минути на 1 в този студ . Степен 1 подава 1,8 секунди ,а степен 2 подава 2,1 секунди . Всеки сам да си намери златната среда ,когато се стопли с малко - работи само на 1 степен ,тогава варирам с Температурата от дисплея с по 2-3 градуса ,при плодови температури направо я включвам по таймер .
Miro4774 - специалист
Kondor1 написа:
Miro4774 написа:
Аз лятото си направих експеримент да запаля горелката. След 3 час работа с отворени термо глави държеше 68 градуса в котела. Тогава имах 0 топло загуба на къщата.
Щом в стаите температурата е била под 68 градуса, значи е имало някакъв топлообмен. Не успя ли да смъкне до P1? Бойлер с отворена серпентина имаше ли?
Miro4774 - специалист
Kondor1 написа:
Miro4774 написа:
Аз лятото си направих експеримент да запаля горелката. След 3 час работа с отворени термо глави държеше 68 градуса. Тогава имах 0 топло загуба на къщата.
Не в стаята в системата!!!!!!
batpetio - напреднал
Да се появя,и аз за малко.След приготвена палатка и по чехли,във вторник инсталатора се появи,след 4-4,3часа сърфиране в менюто на горелката...оооооо мана небесна...термостат 24 т.термо глави 21 т.....50кв.подово и 70кв.стаи и бани..топлоооооо...Ел.задвижки или закрилки затвориха,а горкия конвектор заспааа...не съм чистил котела от вторник,но утре ще се изчисти.Разход 60 кила и миррр,да се надяваме и на любов....
maistora1965 - специалист
batpetio написа:
Да се появя,и аз за малко.След приготвена палатка и по чехли,във вторник инсталатора се появи,след 4-4,3часа сърфиране в менюто на горелката...оооооо мана небесна...термостат 24 т.термо глави 21 т.....50кв.подово и 70кв.стаи и бани..топлоооооо...Ел.задвижки или закрилки затвориха,а горкия конвектор заспааа...не съм чистил котела от вторник,но утре ще се изчисти.Разход 60 кила и миррр,да се надяваме и на любов....
Браво а жената.
batpetio - напреднал
Mир братлеее...до събота до другия майстор за вратата...има и питие и мезе...абе идилия...
chavdata - напреднал
здравейте, искам да споделя развитието на проблемите който ви споделих преди известно време. След намиране и запознаване с документацията на котела който имам предприех следните неща: махнах всички ламарини който бях сложил и чугунената решетка която спираше огъня. Сега огъня е доста по-голям и температурата се повиши, но се повиши и температурата на комина. На Р2 - 10/45/52 температурата е 120*, а на Р3- 17/45/58 стига до 180*. Ето и чертеж на котела според документацията. Добавих и как работи в момента . Изображение
Сега съм решил да сложа турболатори в тръбите. Днес цял ден ровя в нета и намерих следните неща
Изображение Изображение Изображение Изображение
Изображение Изображение
Изображение Изображение
Изображение Изображение
Изображение Изображение

http://chavdata.snimka.bg/other/turbolator.938872 - снимки

https://www.youtube.com/embed/R41weuKfc2I - видеоклип

снимките са взети от този форум https://www.holzheizer-forum.de/index.p ... /&pageNo=1

ето и сайта на фирмата от клипа http://www.fuelefficiencyllc.com/feturb.html
foroforo - напреднал
batkotony написа:
kalin72 написа:
Някой можел и да ми изпрати файловете за мониторинг-а на горелката? Имам само едно exe, което май не е достатъчно :)
Като опитам да ида на Settings излиза съобщение за грешка - Error receiving config data: Reply Length error

Благодаря :)
И аз съм "изтеглил" късата клечка май-при мен излиза същото съобщение и се държи по абсолютно същия начин...В допълнение на няколко часа програмата влиза в таймаут и ако не я видя навреме да я рестартирам става тотално омазване и нищо не може да се разбере нито от режими на работа,нито от разход... :rolleyes:
Продължава ли да е пълно табу ъпдейта на софтуера или има някакво раздвижване?Доста неясно е описано в инструкциите,а и диалозите между различните потребители не водят до еднозначно решение на този казус.То е ясно,че ще се "гушим" така ,но би било хубаво,ако при всички горелки може да се ползват пълните възможности но програмата...
Ако ли пък не-поне някакъв пач,който да премахне тези досадни таймаути,които в голяма степен съсипват мониторинга...
По въпроса с програмата за мониторинг:
- за да няма таймаути и да не се омазва графиката за изминалия период версията на NPBC_Monitor.exe трябва да бъде 3.3.3.0. Старата по-разпространена версия 3.3.1.0 е бъгава и омазва графиката - просто сменето .exe-то
Прикачен файл:
NPBC-V3M-1_ver3.3a_3.2_GR.rar
(338.63 KиБ) Свален 268 пъти
с това
- за грешката при натискане на бутона "Settings" - трябва да се въведат някакви стойности на часовите интервали съгласно инструкцията на горелката. Просто въведете нещо различно от 0. После можете да махнете чекбокса и да си ползвате горелката със стаен термостат
"6.1.2. Режим с допълнително програмиране на интервали от денонощието, през
които е разрешена работата на котела (Programme):"
ако това не проработи пробвайте
"6.4.8. Автоматично почистване - Auto Clean Setup (когато към котела има
монтирано подходящо устройство) - настройва се колко пъти в денонощието да
се прави междинно автоматично почистване (Clean Count) и началният час (Start)
на едно от почистванията (останалите се разпределят автоматично равномерно в
денонощието)" - там на час за почистването също въведете нещо различно от 0
stelibg - специалист
Искрени благодарности към потребител foroforo, за това, че сподели с всички нас работещият софтуер! =D>

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: