Мечтата на всяка домакиня
aster - помощник
Lamer написа:
aster написа:
Аз съм с втория вариант, т.е с ПВЦ тръба
Все още не сме пуснали абсорбация, но се надявам всичко да е ок!
Всичко е скрито с гипсокартон.
А някаква изолация слагал ли си на тръбата, вата или нещо такова?
Майстор прави тръбата и мисля, че нямя изолация.
Надявам се и шума да е по-малко, защото тръбата минава по тавана на спалнята.
Относно комина...
При нас специално има една клапа, която се затваря автоматично, когато не се ползва аспирация и така миризмите от съседите не влизат обратно.
Lamer - специалист
а къде се намира клапата? където тръбата влиза в комина ли?
или от страната на аспиратора?
vidrata - специален-специалист
detelin написа:
е кво по хубаво ,от това седиш си в тоалетната и ти мирише на това което готви комшиката :lol: :lol: :lol: :lol: .Ползваи пвц търба ония разтегателните кадето се продават се скапват с времето не знам защо става така . На един приятел се проби може би , от мазнината добре че беше открита
Не мисля че алуминия го яде мазнината .мисля че е пробита при монтажа, но ти си знаеш.
Атова за клапите го забравете, не са толкова плътни,че не мирише на манджа. :lol:
aster - помощник
Lamer написа:
а къде се намира клапата? където тръбата влиза в комина ли?
или от страната на аспиратора?
Да, клапата е в отвора, точно където тръбата влиза в комина!

Специално в моя случай, вариантите бяха два:
- да се разпробива покрив и да се изкара от там абсорбационната тръба
или
- тръбата да мине през спалнята 3 м. и да стигне до комина...
Чопър - специалист
Прощавайте ,че се набутвам, но аз също имам питане по въпроса. Става въпрос за кухненски бокс на таванско помещение. Със задигнати капандури.Мислех да прекарам тръбата по тавана и да я изкарам под козирката, обаче поради наличието на наклон дали ще дърпа нормално /разстоянието е около 90 см/?

Прикачен файл

Изображение005.jpg
Изображение005.jpg (32.54 KиБ) Видяна 9629 пъти
Батка обикновено се слагат абсорбатори не знам някой да разчита на "дърпането" :? .
Ако вземе да пържиш не знам какъв вятър трябва да има ,че да дърпа!
Чопър - специалист
Не мога да те разбера...може би съм много проста :? Мисълта ми беше,че тръбата ще върви надолу,а и под стрехата да има още едно коляно на 90 градуса пак надолу. Не слагам всеги ден абсорбатори /аспиратори/ за да знам принципа им на действие....
Извинявай КАКА ,не си проста ,а не мислиш.Когато абсорбатора има способноста да издуха 850 куб. метра за 1 час мислиш ли че една две чупки ще му попречат. Но тук ще се появи друг проблем ама ше ти кажа като се отсърдиш.А и ти питаше "Дали ще дърпа"
На моя му слагам един вестник 24 часа като е на турбо и го държи прави си сметка сама. Айде и без лоши чувства :) .
Чопър - специалист
Не се сърдя, просто питах нещо което не знам. Човек се учи цял живот...Сега ще ми кажеш ли другия проблем? :roll:
Master_Kenobi - V.I.P.
Участъка с обратен наклон е 90 см. дълъг, а колко е наклона?
По принцип, това не е добра идея, в най-ниската част ще се събират секви гадости и може би конденз. Не става ли поне да е равно?

Тема "Тръба на аспиратор?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: