Нека намерим най-тънките цени.
MASTER - специалист
Е аз трябваше да надебеля изгодни. :D И са германска марка, произвеждана в Китай, аналогични са като качество на всички останали подобни марки - Germania и подобни.
Точно както ти ги описа - перфектни са за еднократна или инцидентна работа, където не е оправдано да се инвестира сериозна сума за специализиран инструмент. За сериозна работа марките са други :D

Но наистина за първи път виждам електроинструмент на тази фирма. Ясно е, че е брандирано китайче, но аз лично не съм запознат и не мога визуално да определя какво е. Прави ми впечатление че батерията е мъничка, не мога да прочета колко амперчаса е, но при малка батерия приложението на такъв флекс е силно ограничено.
plamen6703 - майстор
MASTER написа:
Е аз трябваше да надебеля изгодни. :D И са германска марка, произвеждана в Китай, аналогични са като качество на всички останали подобни марки - Germania и подобни.
Точно както ти ги описа - перфектни са за еднократна или инцидентна работа, където не е оправдано да се инвестира сериозна сума за специализиран инструмент. За сериозна работа марките са други :D

Но наистина за първи път виждам електроинструмент на тази фирма. Ясно е, че е брандирано китайче, но аз лично не съм запознат и не мога визуално да определя какво е. Прави ми впечатление че батерията е мъничка, не мога да прочета колко амперчаса е, но при малка батерия приложението на такъв флекс е силно ограничено.
И аз за пръв път виждам такъв електроинтрумент на тази фирма, но докато при ръчните инструменти може да се надебели думата изгодни. Тук при този инструмент може веднага да се каже, че този инструмент е изгоден само за този, който го продава.
Един колега се беше "изръсил" за подобен инструмент и ми се оплака, че бързо "изгорял", инструмента не беше изгорял, но на колегата му беше "изгорял" джоба. :)
Но нали знаеш, не е луд този, който яде баницата, а този, който му я дава.
Такива инструменти се продават с десет години гаранция, но едно от условията за уважаване на гаранцията е да не се ползват :-D
borkata99 - специалист
atrajan написа:
Здравейте , някои може ли да ми каже скоро пускали ли са този циркуляр

http://www.lidl-service.com/cps/rde/SID ... 01500%20A1
И аз го чакам и да си го взема.............имам не разопакован от другия http://www.lidl-service.com/cps/rde/SID ... 01500%20A1, неподвижния, та ако някой му притрябва може да звънка.
Николай Николов - специалист
Взех тресчотните ключовете, изглеждат добре направени и са голяма глезотийка.
Георги Иванов(алцек) - специалист
Лятото пускаха циркуляра със изтеглянето.Заприходих един,справя се ,но иска прецизна настройка,преработка на рамото за отваряне на предпазителя и мощна аспирация,че много прахоляк прави.За тези пари си е добра машината ,а и вече си върна парите.Чакайте го пак към лятото,а може и по-рано или по-късно.Трябва редовно да се следят настройките че се разбутват.
Avas_co - майстор
Николай Николов написа:
Само внимавай с чупещата глава, че много е гадно като си смъкнеш кожата от пръстите.
dpp - специалист
Николай Николов написа:
От много време им се каня... Качеството как е? :?
fore - майстор
Тресчотъчните ключета ще ги пуснат тази седмица и в Кауфланта на същата цена. Самоче са с ПВЦ държач ! :)

Оказа се че тези които купих аз преди време - тресчотъчните звезди направени от лентова стомана освен се са с повече номера -от 6 до 19 мм, също така са удобни за работа. Наложи ми се да пререгулирам антената на Булсата че отгоре пада сняг и я размества втора година..... Та с 13 ката се отвива и завива много удобно скобата за хоризонталният реглаж на антената. Видях от къде пада този сняг и ще кажа на жената да достави 20 снегозадържащи скоби от магазина, щото иначе ще ми потроши и климатика и антената тоя сняг....
Недостатъка на тези ключета е че не може да се напъват много.

---------

Малкото гедоре с дупчатата тресчотка е интересно и все още го има понеже е скъпо- 45 лева. Камъните му са тръбни и е отлично за продълговати щпилки и тем подобни крепежи. Ако го намалят бих го купил. За пръв път виждам подобно. Но и то няма върток и незнам дали камъните могат да се монтират на стандартен 1/2 върток примерно.

----------

Китайският флекс на батерия си е ментак- батерията вероятно е 1,5 А. Макс обороти са 8500, което е малко. А и цената му е висока за подобно изпълнени и сравнено с Лидлският вариант поръчан и доставен дори от Немският сайт. Лидлският вади доста приятен звук и реже отлично. Развърта се до 10 хил об действително което е минималната необходимата скорост за рязане на метал.
В Практикер имаше на Ейнхел една серия от три инструмента скоро в която миаше подобен флекс. Цялата серия се продаваше за около 400 лева. Като пуснах флекса за проба - въртеше се доста бавно с тия 8500 об които му даваха.....

-------------

Пендулата с изтегляне ще я пускат вероятно пак по времето в което са я пускали до сега.
cholev - майстор
Взех си големия разклонител, дисковете 11броя 125мм и от битовете, комплекта за пилене. Плоските за дърво (на англицки им казват spade) ги погледнах, но си имам форстнер и тези като че ли стават излишни.
Николай Николов - специалист
dpp написа:
Николай Николов написа:
От много време им се каня... Качеството как е? :?
Не са от щампованата ламарина, качеството изглежда като да е добро. Още не съм ги пробвал.

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: