Нека намерим най-тънките цени.
max_term - помощник
Привет. Разгледах че в раздела няма никъде инфо как да се пазарува от ибей. Идеята ми е дали има фирма която да ми поръча разни неща от Англия и да платя някаква комисионна :? Вие как мислите?
XpacTa - специалист
Фирми има, явно има и хора, които ползват тази услуга - на мен лично ми се струва несериозно. Аз ползвам само услугата транспорт. Иначе не знам къде ще излезе далаверата, ако трябва да им плащам и комисионна, за да ми поръчват. Все пак ти кой ebay имаш предвид? Ако е американския - не знам дали ще има кой да ти мъкне стоките от там.
resistbody - майстор
max_term написа:
Привет. Разгледах че в раздела няма никъде инфо как да се пазарува от ибей. Идеята ми е дали има фирма която да ми поръча разни неща от Англия и да платя някаква комисионна :? Вие как мислите?
Има в повечето случай е от рода на 10% от сумата.
Използвам такава фирма да ми ги докарва само - 2.50 на кило. Предлагат и посредничество след ПРЕДВАРИТЕЛНО заплащане.
Ако искаш координати на лично. Също така зависи от къде си, аз рабоята с Пловдивска фирма с офиси и в други градове, но там цената се променя. Пращат и по еконт ако не ти се разкарва до офиса.
Edit: 5% им е комисионната на мойте хора.
Virtex - майстор
От UK до офис в София/Пловдив/Бургас/Варна е 2лв на КГ. След това ако човек има желание може да ги изпращат с еконт или друг куриер, но цената се качва. От Германия мисля е 3лв на кг, не съм ги ползвал.

За от ebay специално си трябва регистрация в paypal и ebay съответно, няма нищо сложно ако човек има основни познания по езика, където се регистрира. Иначе става сложно ако трябва да се направи нещо различно.

В paypal има само една особеност - да не се ползва тяхната система за смяна на валута. Ако регистрираната карта е в лева, а се пазарува в GBP или Евро, нахалниците предлагат да се ползва тяхната система за смяна на валута. Таксите на paypal са зверски и не си заслужава да се ползва тяхната система за превалутиране или както е термина. Настройката да се използва оригиналната валута на картата е заровена нарочно, но се намира и се сменя. Това е по-важната особеност според мен за paypal.
nandrolon - специалист
Те ибей си пращат до БГ. Въпросът е цената дали те устройва.

Като избереш какво ти трябва ти излиза и доставката.
Virtex - майстор
Зависи къде и кой.

От Европа не всички пращат до БГ, от Китай също не всички пращат до БГ. То си пише, но повечето случай доставка до някоя от куриерските фирми е по-евтино ако си плати човек на техните пощи.
VladkoM - специалист
Ако искате помощ писах Ви съобщение. Може да Ви помогна. Не се занимавам с това да изкарвам пари направих поръчка и знам как седят нещата.
profesionalist_wood - майстор
Я малко офф:

Нормално ли е банките да искат огромни такси за превод? Ето,искам да преведа 40 евро до фирма в Германия (за направена покупка)на касата по ИБАН сметка а аз физическо лице и ми казват че ще струва такса 22 евро ? :? При положение че имам сметка в левове и банката е същата като в България? м?
MASTER - специалист
Не е нормално, но е законно :D

Банките в България, независимо дали са част от международна група или чисто нашенски си действат като български юридически лица по българското банково законодателство.

Между другото аз като клиент в Германия най вероятно на същата банка като съм в България ползвам услугите на българската им банка напълно безплатно, също както в Германия. Значи има начин, но от българска страна няма желание. :D

Тема "Пазаруване от Ebay -как?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: