• 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 327
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
nikolai75 написа:
Тва запушване на кошницата го имам и аз .Можеш да вдигнеш малко въздуха от параметар 24 и 28 и да направиш продухването да е на по често . Тва са параметри 60 61 62 отвори книгата и ги виж. Нали ти дадоха книга там ги има параметрите. Аз сам я направил да се продухва на през 20 мин в продалжение на 60 сек.Кажи ми кошницата дет горат пилетите от чогун ли е или кат моита от дебела ламарина.Може да я снимаш и да я видим.Сащо може да намалиш малко димните газове.калко димни газове температура има.Гледаш ги когато ти показва температурата на въздуха натискаш + и ще ти ги покаже Моя параметар 18 беше на 20 заводско а 10 на 7 .Ваздуха колко ти е 24 и28
Кошницата е от дебела ламарина, не знам дали ако е от чогун няма да имам тези проблеми със запушването. Параметърът 24-28 на въздуха са още оргиналните настройки и не знам колко са, ще ги проверя. Гледах потребителските настройки, които бяха дадени във форума от Izdor 66, там дават да свалиш параметъра 24-28. Вече не знам какво да правя. Основният ми проблем е това запушване, което налага чистене на всеки 5-6 часа. :? :? :?
nikolai75 - напреднал
Някои ако знае как се решава този проблем да казва аз сам сменял 6 вида пилети и пак сащата работа незнам Аз ще черпя на морето
nokoniko - специалист
Прикачен файл:
1111.jpg
1111.jpg (99.65 KиБ) Видяна 3603 пъти
Здравейте, вчера купих аурига Б - модела. На снимката се вижда долу в ляво кабелче, което предполагам е осезател за външна температура. Но бялата клема която е в средата малко по-високо май е за външен/стаен термостат/. Ако монтирам стаен термостат как камината ще знае по кой от двата да следи температурата. :? Кмината ще се намира в помещение, което няма да се отоплява. И още един въпрос-помпата видях, че е със 3 степени и е оставена на 3та. Нужно ли е или може да е да е на по-ниска степен/например 2ра/. Камината е под нивото на радиаторите и водата може да циркулира сама, а помпата само да подпомага за по-лесната циркулация, когато включи на зададената температура.
filmatoplo - майстор
Черното кабелче е сензора за стайния термостат на камината ,удължава се .За помпата - може да се намали .
SoMeBoDy1 - специалист
nokoniko, честито! отличен избор!

за помпата нямам идея. къде пише, че е на 3та степен помпата.?
кога ще я пускаш?
nokoniko - специалист
SoMeBoDy1 написа:

кога ще я пускаш?
Мерси- помпата е с 3 степени, защото свалих капака и видях. Направих бързо клипче. И бялата клема защо е? - https://www.youtube.com/watch?v=DSuNW5j0UwM - Монтажа ще е след около месец и половина, че сега имам още дърва. :partyman: Предполагам, че помпата е тази- https://dikarconsult.com/%D1%86%D0%B8%D ... tml?page=2 - Италия....
SoMeBoDy1 - специалист
nokoniko,

мерси много за видеото.

бялата клема, до колкото знам, е за външен термостат.
Аз нямам външен, а съм с термостатни глави на радиаторите (Herz) и по температура на водата. Ако си като мен, то тогава тази клема трябва да се даде на късо с кабелче, иначе котелът ще се обърка :)
Може и да има друг вариант в настройките, но аз така си я направих.
dimonko - помощник
Някой има ли мнение за камини tim sistem
nelim - специалист
nokoniko написа:
SoMeBoDy1 написа:

кога ще я пускаш?
Мерси- помпата е с 3 степени, защото свалих капака и видях. Направих бързо клипче. И бялата клема защо е? - https://www.youtube.com/watch?v=DSuNW5j0UwM - Монтажа ще е след около месец и половина, че сега имам още дърва. :partyman: Предполагам, че помпата е тази- https://dikarconsult.com/%D1%86%D0%B8%D ... tml?page=2 - Италия....
Много малък напор и дават на тая помпа 1.6м само?
miroalav8 - напреднал
Здравейте колеги, отскоро съм собственик на камина ЕКОСПАР alba 18kw и имам проблем свързан с зацапването на прозореца, и много силен пламък при запалване и горене(цялата камера се изпалва с пламък). Пробвъх с промяна на пар 8(от 10 на 2) но пак продължава да се зацапва.Та се чудех дали ако намаля и с колко параметри от 3 до 8 (подаването при разпалване) ще има някакъв ефект.Пар 97 трябва ли да е разичен от 0 и ако да каква стойност. Благодаря предварително.
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 327

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: