infomar написа:Днес пробвах и добавих към хляба в определеният момент 50 гр. МЮСЛИ вместо семена и... се получи добре!!И сирИнИ му върви - пробвал съм и с част доматен сок вместо вода. Ама сокът да е домашен, а не с консерванти.
preslav написа:За милинките ползвам пекарната само за замесване на тестото - има си програма "тесто" - самите милинки се оформят на ръка, а дозата ми е за една тава 31 см.Мойте хора ако слушат утре може и това да им направя за закуска
вода - 330 мл.
олио - 3 с.л. (големи мерителки)
сол - 2 ч.л. (малки мерителки)
захар - 1-2 с.л. с две ми е малко сладко
брашно - 600 гр.
мая (суха на Йоткер) - 1 ч.л. (малка мерителка)
При мен програмата е No8 и е около час и 20.
Тестото е леко твърдо, не лепне и е лесно за оформяне.
Подготвям си тавата като я намаслявам добре - кой колкото мазно може да носи....
Смених захарта предния път за моя проблем с хляба (ама не със Сладея, ами някаква друга - каквато имаха в кварталния магазин), ама пак резултата не беше това което се очакваше. Сега пускам да се бърка хляб, по късно като втасва, ще мерна колко е t° вътре. Само солта остана да сменя