Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
fbr - майстор
Не е лоша идеята, ще помисля и над нея.
XpacTa - специалист
Виж дали някой познат няма super-zoom фотоапарат - нещо от сорта:
Изображение

Вземаш го за проба и проверяваш дали ще успееш да разчетеш показанията от снимката. След това си търсиш подходящ модел втора ръка, за да е по-евтино. Предимството е, че ще си имаш и архив на показанията с точен час и дата (стига да си сверил часовника и датата на фотоапарата). Ако го монтираш на някой евтин статив още по-добре.
DundyTheCroc - майстор
Първо, не вземай бинокъл с увеличение над 10х, просто не става за гледане от ръка. Не вземай и такива с променливо фокусно разстояние, липсва им острота. Оптималното е нещо 7-8х и диаметър на обектива поне 30мм. Намери някое старо БПЦ от съветско време за тест, за цената си дават най-доброто изображение.
fbr - майстор
Бинокъла на моя познат се е затрил някъде, а в риболовния магазин, всичко което има е с увеличение над 12, пробвах в магазина, и да Ви кажа, въобще не стават за тая работа. Опитвах се да разчета надписите върху една камера, която беше на приблизително изискваното разстояние. Ами не става. Ще ви послушам, и ще търся с малък коефициент на увеличение.
inspo - майстор
От 02.03 в лидл.
Не е скъп, а ако не ти хареса до месец връщаш без проблем.

Прикачен файл

lidl.JPG
DundyTheCroc - майстор
Лидълския не става за нищо, дори големия им модел е пълен та*ак.
preslav - майстор
Не ти разбирам много добре заданието, по-точно не ми стана ясно защо са тези 25-30 метра, какво те лимитира да приближиш повече? Колко точен отчет ти трябва на тръбички и манометри? Ако ти трябва само да знаеш, че нещо е в норми бележиш горна и долна стойност и тогава изискванията към камера, бинокъл и т.н. намаляват. Сещам се за един друг вариант, който би могъл да опиташ - магазините са залети с дамски огледала, от едната страна са нормални, от другата са с увеличение - цената е символична (по памет 2-3 лв.). Закачи такова огледало до най-далечната и трудна за отчитане точка - виж дали ще ти върши работа и после си накупуваш такива огледала за всяка тръбичка или манометър.
fbr - майстор
Пробвай да отчетеш дали има някаква течност или нивото И в зацапана стъклена тръбичка. Трябва на всяка една тръбичка да носиш стълба и да се качваш по нея и после да се приближиш до поне 1-2 метра до нея, за да видиш точно докъде е нивото на течността.
preslav - майстор
fbr написа:
Пробвай да отчетеш дали има някаква течност или нивото И в зацапана стъклена тръбичка. Трябва на всяка една тръбичка да носиш стълба и да се качваш по нея и после да се приближиш до поне 1-2 метра до нея, за да видиш точно докъде е нивото на течността.
При мен някои от нивомерите са с цветни топчета - не мисля, че е проблем да се направят.
shotik - майстор
Преди години имах една зрителна тръба, сега е собственост на един приятел. До колкото си спомням имаше надпис 40Х64 и са ми обяснявали ,че е 40 пъти увеличение , Ф64 мм . входящ отвор. Има два околяра , с по-силния , от кв Х Димитър виждах хората , които се движеха на Витоша , при Копитото.
Ако те интересува мога да питам , но вероятно ще иска поне 100 лв,

Има три крачета , които се монтират чрез резба към основата .
Ето една обява за такава тръба

https://www.nalov.com/forum/topic/50591 ... %B5%D0%B4/

Намерих и тема от форума viewtopic.php?t=17245

Тема "Далекоглед за наблюдение на нива на течности." | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: