• 1
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
TMontana - специалист
Благодаря колеги,ще се възползвам от съветите. А с каква цел се прави това задигане на почвата и може ли да не се прави? И аз се замислях над това,дали няма под мулча да се завъдят някакви гадинки или пък плесен,но ще видим...! :)
keymaker - специалист
Може без повдигане, никога не съм го правил. Понякога се завъждат охлюви, аз ги моря с вениш гб. Може и капани с бира да се слагат ама с тая фалшива бира напоследък не става а да дам 3 лв. За литър и да поя охлювите няма да стане.
vlax - майстор
infomar написа:
Май си върви в комплект с капковото напояване.....
Да,при мен е така.Ти ако искаш мулчирай и ходи да поливаш от дупка на дупка. :-D
Да повторя нещо което Хидразин беше казал,повече никога няма да тръгна да поливам с маркуча,щом веднъж съм ползвал капково.
infomar написа:
Я ми подскажи колко време ти работи помпата когато поливаш капково, че аз цялата градина поливам за 30 минути сутрин и толкова вечер при нужда (май много поливам) - около 2 кубика вода отиват на поливане, а половината количество ако трябва да са капково - трябва да работи половин ден за 400-500 квадрата .... или нещо се бъркам. Единствената причина до сега да не сложа капково е дългото време за работа на помпата ако трябва да поливам домати, краставици, чушки, патладжан и т.н.т.
Подсказвам,
моите маркучи са 2л/час на капкообразувател.Това означава,че за един час всеки корен получава 2 л вода.Ти си определяш какво количество вода да пуснеш на всеки корен/също и между корените/.Когато са още малки пускам по 1л,после по 2 л,после по 4 литра.Това ти определя колко време ще работи помпата.
Най-важното е че не ходя с маркуча напред назад а докато се полива може да свърша някаква друга работа или да си пия бирата с комшията. :-D
vlax - майстор
TMontana написа:
..........А с каква цел се прави това задигане на почвата и може ли да не се прави? И аз се замислях над това,дали няма под мулча да се завъдят някакви гадинки или пък плесен,но ще видим...! :)
Резултата от това повдигане ще го разбереш на есен когато почнеш да скубиш доматите.Ще видиш как корените се разпространяват встрани защото почвата е рохкава а не е станала на камък от слънцето и жегата.Като махнеш мулча на есен почвата отдолу е рохкава като на пролет.
С гадините аз нямам проблем за сега.Всяко място е специфично за себе си.При мен има много мравки и щурци но не ми посягат на растенията.
vlax - майстор
Каква хубава тема имало,сега се хванах,че не си я спомням.
Да я повдигна малко,не съм писал от три години. :-D
:partyman:
kr1100 - майстор
vlax - че ти кога сварваш да пръскаш? Тука пръскането е почти мисия невъзможна. Все духа.Гледам вечерта прогнозиата за несъвпадение, рано сутрин отивам и докато подготвя машинарията и р-ра взема да духа , а уж сляб вятър ще е. Шлем качулка уж духа от север -пръсккам от север - ама вятъра се е обърнал и всичко в/у мен. Асмите ги пръскам на пресекулки - гледам ,че не се клатят листа пръсна, започват да се клатят листата - спирам . Мъка.
vlax - майстор
пет май 22, 2020 9:55 pmkr1100 написа:
vlax - че ти кога сварваш да пръскаш?
А тази година съм го ударил на .....мързел
Срам ме е да кажа,до сега 2 пъти дръвчетата,2 пъти лука и асмите.
Ама утре трябва да се пръска след тези дъждове. :-D
:partyman:
gnt69 - майстор
пет май 22, 2020 10:22 pmvlax написа:
А тази година съм го ударил на .....мързел
Срам ме е да кажа,до сега 2 пъти дръвчетата,2 пъти лука и асмите.
Ама утре трябва да се пръска след тези дъждове. :-D
:partyman:
Аз съм по зле, само веднъж съм пръскал ама утре ми е ден.

Прикачен файл

череша.jpg
kr1100 - майстор
Да им .. прогнозите . Днес го даваха да не вали , а то през 20 мин ту вали, ту спира и напича. Утре уж щяло да вали - да видим :?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пет май 22, 2020 10:54 pmgnt69 написа:
Аз съм по зле, само веднъж съм пръскал ама утре ми е ден.
ПръскА ли бре? На мойта нива в края, има две ничии череши и нито една черешка на тях
И не знам що, ама 2-3 дръвчета се оказаха от онея модерни хурки. Дет са за гъзари с морава... Та, наесен пак се садя овошки. Само да позная какви
  • 1
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39

Тема "Зеленчуци - торене, пръскане....отглеждане..." | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: