741 кг разход за месец февруари при средно месечна температура 2,5 градуса.това са си 155,61 лв.което ме радва.
wankata7108 написа: Визирам ''врангелов,майстора и шоп'' на тях нещо им се мъти топлотехниката
wankata7108 написа: Колега много късно ти се избистря виното при мен преди нова година се избистри .Та относно слънчогледовите пелети кой ти каза че са по ниско калорични от дървесните например аз със тия писанки не съм съгласен .И това гледане и мислене беше ли съчетано и със измерване пресмятане на радяторите или ей така ги наслагаха докато се чешат зад врата.От няколко поста се опитвам да кажа че ако топлозагубата на едно жилище е 10 киловата например а има стаи в които трябва да се сложат 25 киловата радятори то няма как да стане със 10 киловатова горелка ето това е ама никак не става и котела например 30 киловата а горелката 10 както твърдят някои хора тук можело то на 100 кв.котел 20 кв горелка .Да може ама няма да спре да работи тая горелка и разхода и не ми се мисли какъв ще е.Wankata, минал си на пелети, доволен си от разхода и обслужването, което е чудесно ... и от това изведнъж ти се избистри топлотехниката. Да знаеш, че тия, на които опонираш са на светлинни години в избистрянето преди теб.
А и между другото има начин в твоето жилище твоята голерка да заработи нормално .
Обяснява ти се на две страници, че на малък котлон е допустимо да сложиш голяма тенджера, но обратното не е добре. Хората не отричат, че мощността на котлона трябва да е достатъчна за количеството вода, което топлиш, ако така и така имаш голяма тенджера пак ще се стопли, но ако е по-малка от котлона ще е неефективно. Слънчогледовите пелети не са по-калорични от дървесните, въпреки, че у вас е топло с тях. Няма как едно жилище да има 10 кВ загуби, а да се състои от стаи, в които трябва да има 25 кВ радиатори. И прочие глупости...