Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Chefo77 - майстор
Адаш, аз не съм виновен, че си задръстен и не ми схващаш шегите. Нормално е, мислиш по друг начин :wink:
Образованието няма касателство към кадърността на даден човек. Ако не си го разбрал, много зле за теб - живееш с илюзията, че тапията е вся и всьо. Има много едва изкласили "инженери", които не могат да различат болт от гайка, но които обезателно се имат за нещо повече от "среднисти" с 20 годишен опит в автосервиз.
За третото - тъй като имам честта да познавам доста хора в "статистическата грешка", считам за некоректно това поставяне на всички под общ знаменател. С некоректните мисля, че няма човек, който не се е сблъсквал.
Не ти е под достойнството да влизаш в полемика. Просто си прекалено ограничен да приемеш, че има мнение, различно от твоето. Това не е достойнство, друго е :wink:

Много ти е дошла ракийката тази вечер. Лягай си вече.
plamen6703 - майстор
Според мен проблема е в подбора на персонал /монтажници/. Далечен за фирмата обект, командироват монтажници, които са недобросъвестни и решават да се възползват от липсата на контрол от страна на фирмата и от страна на възложителят. Споделям ти един случай, който ме озадачи... Имам приятел с магазин за авточасти, често като съм свободен минавам покрай него и понеже не се е затрупал с работа, играем на шах докато чака клиенти :)
Влиза човек, който не познавам, но по разговора разбрах, че е автомонтьор... Връща му обратно авточасти закупени от клиент, но не вложени в ремонта на автомобила му... спазариха цена изгодна и за двамата и част от закупените авточастите вместо да се окажат в ремонтираният автомобил на клиента се оказаха в магазина за авточасти. Като попитах приятелят ми, защо не го е отпратил...каза ми, че този автомонтьор му правел добър оборот на магазина и не можел да му откаже...
Не знам такава опция възможна ли е с лепилото да се случи, но е факт, че нямаше да залепят паркета, ако не ги бях хванал в "крачка"...
На теб главата ти не побира поведението на тези монтажници, защото си честен човек и няма да направиш такова нещо... Аз сигурно щях да усетя разлика, че паркета може да е "по-шумен" като стъпвам... знам ли...но не съм сигурен дали щеше да ми мине през ума, че са ми "спестили" лепилото :)
Сега ми престои да отливам една голяма бетонна плоча и разчитам изцяло на проектанта да провери арматурата на плочата, арматуриста да не ми е спестили част от желязото, което е по проекта и след време да плача, ако не дай Боже стане фал с плочата.
Мога да приема част от нещата да се случват, ако съм правил пазарлъци за цена, да съм се "циганял" при плащане и да каже някой, че за това са ме "изгърбили", но аз си стискам ръката с другата страна и разчитам всичко да е както сме го договорили.
Chefo77 - майстор
Както казах - не мога да намеря логично обяснение защо някой ще тръгне да прави толкова очевАдна ... кражба (защото това си е кражба) - нещо, което може да бъде засечено веднага и не подлежи нито на оправдаване, нито на обясняване. Ако се оплачеш, че много хлопа, какво ще кажат като установят проблема - Яяя, не сме сложили лепилото - ли? :lol: :lol: :lol:
plamen6703 - майстор
Нарочно избягвах да спомена думата кражба :) Това е точно кражба и заради тази кражба ги уволних да не работят на моя обект.
Нямаше да е голям проблем, ако си заделят част от лепилото, дори ако хартиса щях да им го подаря, защото на мен няма да ми трябва. Сигурно нямаше да се усети, ако не лепят навсякъде и така си "избият" част от лепилото :) Ама момчетата решил да работятя със замах и явно не ги бърка, че може да ги уволнят от фирмата, ако след това се разбере... Ще отидат в друга фирма или ще се хванат да усвояват друг занаят :)
nikolov333 - майстор
Докато не се въведе практика, майсторите да си оправят бакиите за тяхна сметка и да плащат неустойки за не спазени срокове и качество, нещата няма да се оправят..
Чираче - майстор
Това е измислено отдавна. Нотариално заверен Договор. Но не знам защо почти всички майстори и фирми го избягват? Идват накакви хора, работят нещо, взимат ти парите на ръка, не издават никакви платежни документи. Явно ще да е нещо с плащането на данъците. :? А после ми се правят на много отговорни и съвестни. :lol:
Монтажник - специалист
Оспамихме на човека темата, ама нейсе.Случая с нелепенето на паркета наистина е брутално нагло изпълнение! За съжаление подобни негативни случки се помнят далеч по лесно от хората и тогава... Аре всички в кюпа- демек всички са мошенници! Ако фирма или майстор си разбира от работата при оферирането може хем да договори отлична печалба(разбира се без никакво пестене на материали), хем клиента да е максимално доволен и да ги препоръча на други потенциални клиенти.
Chefo77 - майстор
Адаш, прав си - има си начини за подсигуряване. Само дето е измамно - и ти, и аз можем да заобиколим договора и един друг да се прецакаме.
nikolov333 - майстор
Проблема не е толкова в пазарлъка и дали парите са достатъчни, а че голям процент от майсторите не могат да работят качествено, даже и за много пари и не става въпрос само за начинаещите или любители, а за професионалисти с години опит зад гърба си.. Просто никога не са се опитвали да се усъвършенстват и си правят нещата през пръсти..
Монтажник - специалист
nikolov333 написа:
Проблема не е толкова в пазарлъка и дали парите са достатъчни, а че голям процент от майсторите не могат да работят качествено, даже и за много пари и не става въпрос само за начинаещите или любители, а за професионалисти с години опит зад гърба си.. Просто никога не са се опитвали да се усъвършенстват и си правят нещата през пръсти..


За съжаление си много прав :( .Просто масово хората ги мързи да мислят и да си дават малко зор.

Тема "търся бригада за ремонт на покрив с каменни плочи" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: