• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
stoil2 - специалист
Изгоря ми електрическа крушка на полюлея (има три крушки - две с отделен ключ се включват, и изгорялата с отделен ключ) като леко гръмна. Фасонката изглежда добре, но крушката е черна отдолу. Сега като слагам нова крушка не свети. Какво бихте ме посъветвали?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Смени фасунката.
Justy - майстор
Вероятно крушката е дала късо. Черното по фасунгата е въглерод. Както е известно той е проводим. Не рискувай, смени я, както ти казаха. Не си докарвай беля за един лев :wink:
dbelev - специалист
Не знам от какво ги правят сега фасонгите, но след 1-2 год. служба започват да се ронят на прах :evil: Обичам да ми е светло и слагам 100w крушки, после сменям фасонги :evil: Веднаж сложих енергоспестявщи крушки, но те "свършиха" преди обикновените и от тогава не съм пробвал.
Justy - майстор
Бакелитовите фасунги са за крушки до 60 w. Коректните фирми слагат и лепенка. За по висока мощност - порцеланови.
PCL82 - майстор
Действително бакелитовите фасонги са до 60вт но издържат и повече,но кружките винаги трябва да се затягат до упор.При лошо затегната кружка и 40вт могат да повредят фасонката. При повреждането на фасонгата прегаря не само бакелита, но често се стапя и изолацията на жиците.
detelin - специалист
взимаи си, хубави крушки никога не си взимаи от магазините всичко по 1лв, там много пъти като сваля крушката че не свети калаената пъпка кадето дава контакт сее разтопиила
Justy - майстор
PCL82 написа:
Действително бакелитовите фасонги са до 60вт но издържат и повече,но кружките винаги трябва да се затягат до упор.При лошо затегната кружка и 40вт могат да повредят фасонката. При повреждането на фасонгата прегаря не само бакелита, но често се стапя и изолацията на жиците.
А, кабелът няма никакъв резерв за отсичане на нагорялата част - та нещата стават страшни :shock:
stoil2 - специалист
Извинявам се за дилетантския въпрос - но как се сменя фасунга? Никога не съм сменял. Крушката е миньонка.
n_a написа:
Смени фасунката.
Justy - майстор
По добре извикай някой, който разбира. Състоянието на кабела може да е такова, че много лесно да го съсипеш. След това ще трябва да ти търсим миньорска каска - с лампичка :shock:
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с изгоряла електрическа крушка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: