• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
lyubohar - майстор
Помня,че в отделенията на първия час по дървообработване учителя ни даде по една дъска към метър.
Начертана с вертикални успоредни линии.И по една бичкия.
Всеки имаше тезгях.
И ни накара да режем дъската по линиите.
Моите срезове бяха най прави.
От там нататък всичките ми изделия,които правехме отиваха за изложбата на училището.
Не се хваля.
Повтори това упражнение.Ако срезовете са ти идеални тогава мисли за машини.
После практика и след някоя и друга година ще си готов.
joro39 - специалист
Те на сегашните майстори им трябва само една програма за разкрой ,телефон и един винтоверт.
parketmilanov - специалист
Здравей,
моя съвет е
отиди при някой дърводелец със сходни с твоите идеи
почиракувай известно време ,поговори с него
поработи и тогава ще ти се избистри какво точно ти трябва
а ако искаш по по-прекия път
вземи в джоба 5000-10000 отиди в някой голям строителен супермаркет
и там ще ти направят добър пакет и набор от инструменти , после ще докопуваш каквото ти липсва или е
малко като бройки
например дърводелските стяги -все са малко в една работилница цената варира от 6 до 100лв за брой
за една работилница трябват между 20 и 300 в зависимост какво точно правиш
няма универсална формула ,нито рецепта какво трябва да има в работилница
всеки сам си добавя - аз на 4 тата година от развитието си /освен като паркетчия/ знаех какво точно ми трябва
за нуждите ни.
Поздрави и дерзай -пожелавам ти търпение и много време за самоусъвършенстване.
и да показваш творения
А ако имаш въпроси конкретни има достатъчно добронамерени колеги от сайта да ти дадат конкретен отговор
Специални поздрави на Еди и мавърчо :)
klomo - специалист
Qnko21 написа:
klomo написа:
Оф, поредният "майстор",който не знае какви машини и инструменти има и за какво се използват.
Как на теория се учи занаят, ега си смеха само. Представям си като оплескаш нещо ,как ще му покажеш на клиента сертификата си.
Тази тема е за боклука!
Не знам кой си от къде си ! Но за да ме нападаш по дози начин трябва да имаш поне простото преимущество да ме познаваш . Тва мнение си ги заври в г.... и не ме занимай . Други път кът ме хейтнеш моя тема ще се питаме за адреси . Тва не го отправям за това да се заяжда ! Но за мен неговото мнение няма място в темата . Колко ти е опита който имаш с клиенти ти ако така им говориш не вярвам да е много !

Ти плашиш ли ме, бе? Сигурно си дебел и се мислиш за силен, а? Адресът ми е Столицата, селтак !

По-тъпа от тази тема не съм чел. Курс изкарал голямата работа. Занаят се учи в реална среда и се обикаля в различни фирми да научиш различни подходи и хитрини.
mavryt4o - майстор
Мерак му е майката да се интересуваш да четеш и гледаш.Машините сам ще ти изплуват кои и какви са ти нужни.Брулкаш 10 бона за машини но като не ти е ясно как да си служиш с тях провала е неминуем.В това се убедих не става от днес за утре трябва си време да се натрупат солидно количество знания.Затова и срещаш негативи от колегите защото те са извървяли този не лек път и знаят колко труд е да имаш функционираща работилница за мебели.Без лоши чувства и дано след време пускаш теми с избор на конкретни машини и тн.
mavryt4o - майстор
parketmilanov написа:
Здравей,
моя съвет е
отиди при някой дърводелец със сходни с твоите идеи
почиракувай известно време ,поговори с него
поработи и тогава ще ти се избистри какво точно ти трябва
а ако искаш по по-прекия път
вземи в джоба 5000-10000 отиди в някой голям строителен супермаркет
и там ще ти направят добър пакет и набор от инструменти , после ще докопуваш каквото ти липсва или е
малко като бройки
например дърводелските стяги -все са малко в една работилница цената варира от 6 до 100лв за брой
за една работилница трябват между 20 и 300 в зависимост какво точно правиш
няма универсална формула ,нито рецепта какво трябва да има в работилница
всеки сам си добавя - аз на 4 тата година от развитието си /освен като паркетчия/ знаех какво точно ми трябва
за нуждите ни.
Поздрави и дерзай -пожелавам ти търпение и много време за самоусъвършенстване.
и да показваш творения
А ако имаш въпроси конкретни има достатъчно добронамерени колеги от сайта да ти дадат конкретен отговор
Специални поздрави на Еди и мавърчо :)
Вместо да бройкаш отстрани давай ни малко напътствие в тонирането че с тези масовите лакове само си осираме работата.Иска ми се да пробвам тониране с байц,грунд,лак.
maleeeestrax - специалист
Повече от 20 години правя мебели ама от масив не от ПДЧ и имам 25 стяги но ако имах 300 сигурно щях да наема 70 работника за да работят с тях.А в момента има машини втора ръка на много изгодни цени за 4-5 000 можеш да завъртиш колелото. :rock:Кажи какво искаш да постигнеш като цвят и какво покритие търсиш -мат ,гланц и ще помагам. :rock:
mavryt4o - майстор
maleeeestrax написа:
Повече от 20 години правя мебели ама от масив не от ПДЧ и имам 25 стяги но ако имах 300 сигурно щях да наема 70 работника за да работят с тях.А в момента има машини втора ръка на много изгодни цени за 4-5 000 можеш да завъртиш колелото. :rock:Кажи какво искаш да постигнеш като цвят и какво покритие търсиш -мат ,гланц и ще помагам. :rock:
Нещо тъмно кафяво с зеленикав оттенък срещал съм го като цвят маслина олива .Мат и искам да стои по-естествено да подчертава фладера.
maleeeestrax - специалист
Ако ще правиш малка площ може и със спиртен байц но по-добре със воден за да не го направиш на петна.След нанасянето водният се изтрива или обира с парцал.Най-добре вземи орех и зелен и ги смесвай и пробвай.Изчакай да минат 10-12 часа след като получиш желания цвят взимаш евтин паркетен лак мат български и си готов. :rock:
  • 1
  • 2

Тема "Работилница за мебели" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: