Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Ето и едно клипче от дом да видите какви хубави Хубави декоративни решетки за сифони съм сложил аз. Тоест подарък са ми.
https://www.youtube.com/watch?v=4mTrLoAwO9c
tanq222 - специалист
Преди 2 години си правих основен ремонт на банята. Поставиха ми много скъп линеен сифон, който се задръсти нещо. Сложих му препарат за отпушване на канали, но не махнах декоративната решетка и тя се обели и съсипа много. Сега банята ми е хубава, а сифонът ужасен. Съпругът ми много се ядоса и ми каза да се оправям сама. Моля ви да ме посъветвате какво да направя. Спрях се на тази решетка http://www.gaudi-ds.com/product/1848/re ... 0-mat.html , дали ще ми свърши работа?
maistorcheto33 - специалист
Да, идеална е, ще ти свърши работа. Изглежда качествена.
chapara - майстор
На "Виега" нещата са добри :wink:
rossenboy - специалист
Още един въпрос относно подмяна на сифон - колегата създал темата добре е показал че реже около сифона с флекса, но ако новата решетка е колкото старата като размер, как крием по-голямата дупка. Има ли шанс да измъкна решетката без рязане (искам да сменя само решетката, че се е обелила, сифона си е ОК), като приемам че майстора го е монтирал както трябва?
chapara - майстор
Ако новата решетка е с размерите на старата дори е по лесно, режеш решетката по диагоналите, така диска ще ти влезне при среза, във фугите. :wink: :-D
fionna - напреднал
Здравейте, днес бях в Стройко. Имаше 2 изложени фирми за сифони(май български). Какви са тези сифони за 200-300 лв., тея тотално са се смахнали :проба: Моят е по-малък и не знам какъв е, но толкова пари за сифон е малко тъпо.
kalin7 - специалист
Здравейте,

ситуацията е следната. Когато е правена банята е монтиран подов сифон в душ кабината от най-евтиния и калпав материал, който е намерил майстора тогава. В последствие подовия сифон за няма и 10 години, просто изчезна! Остана само част от връзката към PVC канализационната тръба. В последствие под въздействието на капилярното движение на водата, която се просмуква в плочата и замазката, започна да избива по една от стените, съседна на банята.
Към момента съм махнал каквото е останало от стария сифон и търся решение как да ремонтирам без да къртя плочки, защото за съжаление нямам останали такива плочки. Всякакви други от банята, само не и цели подови.
Прилагам и снимки с молбата ако можете да ми дадете някакъв акъл, как да постъпя.
Мога да разширявам отвора в плочките, до размер 120/120 с идеята после да сложа такава решетка. Т.е. всякакво решение е подходящо стига да мога да го замаскирам без да са необходими плочки.

Предварително Благодаря.
Прикачен файл:
IMG_6933.JPG поглед под ъгъл
Прикачен файл:
IMG_6934.JPG Поглед отгоре.
* жълтото е хартиено тиксо с цел, да запазя максимално ръба на плочката от нараняване.
Прикачен файл:
kanal.png
Схема на разположението на плочките и канализационната тръба.
kanal.png (10.9 KиБ) Видяна 7177 пъти
chapara - майстор
Не виждам начин да можеш да наденеш сифона в тръбата без къртене.
Чираче - майстор
За да стане всичко както си трябва, махаш цялата тая рязана плочка около сифона. Разкъртваш и монтираш нов/здрав, не красив/ сифон. Намираш плочка с подходяща разцветка. Какво значение има, че не е точно същия цвят?

Тема "Декоративни решетки за подови сифони" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: