Връзката между 2 свята
nikolov333 - майстор
Проблема е с какво да запълня малка кухина по края на плочка теракот, понеже е реден без фуга и между плочите няма и милиметър, а като я фугирам фугинала се пука, когато се ходи по нея. Участъка е много малък и не си заслужава да вадя плочката, за да я сменям с друга и майсторите знаят, какъв зор е, когато се сменя само една плочка да се нивелира по старите, защото лепилото няма къде да избяга и е трудно да се прецени точно, колко разтвор да оставиш под нея. Мислех си да "налея" епоксидна смола в процепа за да я фиксира или с някаква спринцовка да го инжектирам, но не знам дали смолата ще тече през тънка игла..
nanobanano - специалист
Проблема със смяната на една плочка не е в лепеното после,а че трябва да се кърти и има вероятност съседните да се наранят или разлопат и става мазало за собственика.Чупиш плочката по средата и почваш с тънък секач от средата към фугите да къртиш малко по малко и сменяш като трябва и старото лепило да махнеш.
nikolov333 - майстор
Точно това искам да го избегна, а и става въпрос за кухина около 10-15см по-дължина до фугата на ъгъла на плочката. Къртенето не ме плаши..проблема е с лепенето на новата, понеже имам само една резервна и ако и тя се пукне ще стане голям проблем.. :-D
EDI - майстор
Изпили леко гланца по ръба, да стане като V образен канал и карай с фугираща смес.
chapara - майстор
Ц-200 е твоето спасение :wink:
nikolov333 - майстор
Ще пробвам.. Дано я"фиксира". :partyman:
chapara - майстор
nikolov333 написа:
Ще пробвам.. Дано я"фиксира". :partyman:
Ограждаш с пластелин или нещо подобно така че като налееш лепилото да стане малко като вирче, да може да си поема лепило докато се напие, после измиваш участъка и след няколко дни фугираш :wink: :partyman:
nikolov333 - майстор
Ей за това са важни подробностите..:prayer: :partyman:
preslav - майстор
nikolov333 написа:
Ей за това са важни подробностите..:prayer: :partyman:
Ако си упорит и само спринцовката ще ти свърши работа - инжектираш, забърсваш, чакаш да излезе въздуха, пак инжектираш, леко разреждане ще ти облекчи работата.

Тема "Запълване на кухина под ъгъла на теракот през фугата.." | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: