Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
infomar
Какво не ти хареса в написаното от мен?
Оранжерията от клипа не е виновна, че не е издържала за два дена месечната норма сняг, а и не е предвидена да издържи подобно натоварване. Като добър стопанин трябва да се грижиш да събориш натрупаният сняг а не да си пиеш някъде ракийката на топло.
Аз преди време бях привърженик да си правя подобна оранжерия, но се чудя все още къде е проблема с този поликарбонат.
Имам покрита тераса 6 квадрата с 4мм. поликарбонат и вече 12 години нямам проблем с него, а чета, че този на оранжериите издържал 2-3 години. Къде е проблема? Или са влошили чувствително качеството му последните години... или ... не знам.... :?
Чета по форумите, че руснаците масово препоръчват да се избягва поликарбоната и се насочват към някакви си техни модели полиетилен и имало значение какъв е - единият издържал 3-4 години, другият 6-7.

Темата е за разсад с домати и се отплеснахме....
pitankata00 - специалист
kr1100 написа:
pitankata00 написа:
Оранжерия имам. Миналата годинда дадох 1000 лева за ей такова: http://gradinar.net/136-Hobi-oranzherii , руско производство 18 квадрата. Даже тази година съм поръчал още една за краствици.
Руска , ама руски боклук. Зимата задължително подпори / колове посредата .
Изгледай клипа : https://www.youtube.com/watch?v=G-sGtR0NrQM
Твоята е точно такава.С такива профили са и на ЗММ Златоград.
Истинските руски са с профил 20х20 мм, а доста по-скъпите 30х30мм

Не си прав. Оранжерияте е измислена много добре. Преживя 3 градушки, едната от които колкото орех. Издържа много голяма буря, която счупи 2 бора в двора. Тази година имаше 2 месеца сняг - не падна. Нещо повече, по нея не се задържа сняг освен на върха и то много малко. В допълнение ще кажа, чедядо ми каза, че при слънчев ден зимата при външна -7 вътре е 6 градуса, което явно е достатъчно да не задържа сняг по нея. Аз преди да я купя се консултирах с колега от Плевен, който има същата вече 4 година (а там има доста повече сняг и ветрове от нашия район). Той самия тази година купи още 2 такива.
Така че, не гледай какво ти снимат в youtube. Питай патило, не старило.
kr1100 - майстор
@pitankata00
Този тип не ми харесва - скъпа е , а е с ламаринен Z профил. за 10х3 м е едва с 130-140 лв по-евтина от друга руска изпълнена с профил 20х20 х 2мм /пак с поликарбон/.
Заради ламаринения профил цената и би трябвало да е с поне 300 лв надолу.

Моя грешка за Z профила. Преди време като ги разглеждах съм останал със спомен ,че е Z .
Но и _П_ е същата стока.

@"Купи си такава оранжерия и чакай да падне или да се счупи. Направи опит, тест."
Споко имам руска с профил 20х20х2 мм .Не падна зимата. Затворения профил е много по-устойчив от огънатия дали Z или като товя.
Просто се чудя защо ги правят тези огънати профили / явно от отпадъчна ламарина, но пък трябва някаква щанца / , за която трябва инструментална стомана , термообработка / все скъпи неща/ и да се блъска в тази щанца по ламарината за да излиза профила. Щом е от отпадъчна ламарина явно самата ламарина не е много качествена / да не се износи бързо щанцата/
Докато затворения профил АхА си излиза готов прокат.
Последна промяна от kr1100(стар) на пон мар 27, 2017 6:53 pm, променено общо 2 пъти.
pitankata00 - специалист
kr1100 написа:
@pitankata00
Този тип не ми харесва - скъпа е , а е с ламаринен Z профил. за 10х3 м е едва с 130-140 лв по-евтина от друга руска изпълнена с профил 20х20 х 2мм /пак с поликарбон/.
Заради ламаринения профил цената и би трябвало да е с поне 300 лв надолу.
НЕ Е "Z профил" . Защо говориш така ?! Аз Z профил никъде не съм видял. Само в каталозите има, но ми казаха, че не ги поръчват. Има основно 2 вида профили, квадратен който е малко по-скъп и моя вариант който е _П_ .

http://richhouse.eu/houses/orangerii/premium/

Абсолютно не си прав. Може би ако имаше малко инж. познания по материалознание и по-точно съпромат. Щеше да разбереш каква е разликата.

Не знам защо водим този спор. От една страна ти - голословен от другата страна аз, който черпи резултати от практиката. ?!
Купи си такава оранжерия и чакай да падне или да се счупи. Направи опит, тест.
Не мисля повече да говоря по темата. Но не лъжи хората. Не бъди голословен - чух, видях, казаха ми.....
АЗ поне ОПИТАХ.
miroki - майстор
pitankata00 написа:
Колко често поливате? Моя гледам да не го поливам често и вчера се оказа, че някои от кофичките са доста сухи.
.
Правилно поливаш рядко. Полива се, като почне да завехва. Осебенно пипера.
pitankata00 - специалист
Благодаря на всички за информацията.
Между другото за 1 седмица разсада дръпна много, вчера го насадих в оражерията. :)
miroki - майстор
Нали трябва да занеса рестото на пазара. По точно на познати срещу бутилка.
Не е толкова ефтино.
Особенно, ако сее като мен по 300 корена от всяко. И още половин за резерв. Ако сее повече...
А занимаването от 10 минути на 3 дена да полея, ако е голямо...
Поливам и цветята, така, че минават между капките.
pitankata00 - специалист
Защото аз сея над 600 коерена. Нали се сещаш за какво става дума ако дам по 1 лев за корен.

Тема "Разсад домати бавно развитие ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: