• 1
  • 2
Гост - специалист
Не ти се занимава да преправяш, но се вижда, че не е направено като хората.
Ако си го правил ти и ти е за първи път- ОК, ама майстор водопроводчик да ми го направи така- ще го накарам да го преправи.
Маха се тръбата за мръсна вода и имаш мегдан да прекараш тръбите откъдето трябва.
С полипропилена работата по преправянето е за максимум час. Ако ти се занимава да копаеш канал- малко повече.
Но пък е разбираемо и това, че не ти се преправя. Скривай го това с картон по- бързо, за да не го гледаш. Най-добре да е двоен, зелен.
jekasus - майстор
Син още по-хубаво, ама по-скъпо :-D
boqnkov, Чапара те насочва да премахнеш излишната чупка и да преместиш тръбите е по-лесно, отколкото да си играе майстора по тия чупки с плочки.
chapara - майстор
Ами нищо не насочвам тамън, човека и така не си го представя картона, камо ли с чупките, а предполагам самоправене на плочки, та тогава ще има голмото изгаряне, купища лайсни-цифра и куп други неща-цифра, в последователност които ще вдигнат цената на произведението, ми трудно е да се обясни на човек без опит, за растера на плочките дори няма да коментирам, там сблъсъка ще бъде титаничен, но в този подфорум толкова :cool:
chapara - майстор
Един П.с. на последнбия обект, за еФтинийка допуснах собственика да си направи куфарите, ............е имаше подлепки от парчета за да изправя отвесите, толкова по въпроса :-D :cool: , и к..а беша за мен :toimonster:
boqnkov - специалист
@Гост: Да, аз правих инсталацията и да, за пръв път ми беше.
Ще премахна чупката като дръпна структурата с още 7 - 8см напред. Единствено нишата ме плаши за направи сам. Плочките ще ги лепи майстор. Жената се е запънала за тая ниша. Иначе ако цялото произведение е един паралелепипед с размери 110/35 от пода до тавана ще мога да го направя. Ще взема да му го оставя за да избегна възможността аз да съм виновен за недобре наредени плочки... :?
Pooh - майстор
boqnkov написа:
Единствено нишата ме плаши за направи сам.
Пусни схема на това, което искате да се получи, с размерите и ще ти драсна една схема на профилите.
gecata1059 - специалист
Да попитам в тази тема.В момента съм в процес на ремонт.Първо баня , после тоалетна.Отделни помещения в панел.В тоалетната ще се вгражда система на Фаянс.Пишете за захващане на картона върху структурата.Структурата е широка 54,7 см. , а тоалетната 90 см.
Майстора ще прави и ниша над казанчето/като на по-горните снимки/.Конструкцията за гипсокартона ,захваща ли се и тя за структурата на казанчето.Задължително ли е използването на два слоя гипсокартон.Помещението е сухо.Ще се мие с влажна гъба тип "моп".
Прикачен файл:
WQ8Q23700000004.jpg
WQ8Q23700000004.jpg (65.92 KиБ) Видяна 8172 пъти
В банята ще се прави куфар 50 см. широк и 10-12 см. дълбок.Важи ли пак правилото за два слоя гипсокартон.Решил съм на този куфар да монтираме решетка за вентилация в горния край, с цел проветряване на влага от конденз.Отдолу ще се затвори щранг за чиста вода и мръсна тръба ф50.
На стената до вратата на банята , с цел скриване тръбите на парното ,ще се лепи гипсокартон.Там пак ли два слоя картон и ако да , как се захваща втори слой за първия.
  • 1
  • 2

Тема "Направа на куфар от гипсокартон и обличане на вградено казанче" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: