От мобилни телефони до цифрови камери
hidrazin - майстор
go_gata написа:
...Бях клиент на сервиза му и да ти кажа, че доста е навътре в сферата на електрониката и такива като теб дървени философи може да му лапат само пушека
Извинявай ама това как го установи?
Щото като ти гледам почти нулевите постове, въобще не личи да имаш някакво понятие от електроника...
Тогава как оценяваш хората които се занимават с нея???
И въобще за какъв сервиз става дума??? Я виж за какво си говорим тук, неща на ниво от 8-ми клас до максимум 2-ри курс:
Много странен случай
И тва ако е сервиз, аз съм "Трамвай №5"....
:partyman:
P.S. Аман от шушляци ..... :?
P.S.2 - Към maddoktor - може да "благодариш" на оня, go_gata, дето ти направи "перфектна" реклама... :idea:
maddoktor - специалист
Ще ви помоля да спрете се ръчкате - то оня е виновен - но не се замълчах .
Както се казва - ако всеки знае всичко - нямаше да има лекари , сервизи .
Начина по-който ми обясниха че не разбирам - ме ядоса . Аз ако знаех какво да направя - никога нямаше да посещавам форумите и да отварям нови теми с цел помощ.
А темата която колегата показа в последния - ми помогнаха - защото елемента външно никакви признаци на прекъсналост - перфектен външен вид , цветовете също . И затова не ме принуди да го махам от схемата и да го замервам .
А замерването съм го правил с уред правен от мен и програмиран от мен .
maddoktor - специалист
hidrazin написа:
Я виж за какво си говорим тук, неща на ниво от 8-ми клас до максимум 2-ри курс:
Много странен случай
P.S.2 - Към maddoktor - може да "благодариш" на оня, go_gata, дето ти направи "перфектна" реклама... :idea:
Тук си прав - може да е срамно че питаме неща и ви връщам назад в училищните години и сигурно си имал много хубави спомени с ученичките :)
Можех да измисля че след смяна на чипа и всичко се е оправило - ама хайде :)

и досега всичко дефектно което съм виждал е било изпепелено или повредено външно - вече видях елемент който е дефектен и външно не е показал никакви признаци .
go_gata - помощник
hidrazin написа:
go_gata написа:
...Бях клиент на сервиза му и да ти кажа, че доста е навътре в сферата на електрониката и такива като теб дървени философи може да му лапат само пушека
Извинявай ама това как го установи?
Щото като ти гледам почти нулевите постове, въобще не личи да имаш някакво понятие от електроника...
Тогава как оценяваш хората които се занимават с нея???
И въобще за какъв сервиз става дума??? Я виж за какво си говорим тук, неща на ниво от 8-ми клас до максимум 2-ри курс:
Много странен случай
Извинен си, но не спирай да си пиеш лекарствата :lol:
Аман от форумни професори :lol:
fox_vt - майстор
maddoktor с две думи или си купувате готов честотен инвертор с необходимата мощност за мотора ви, или си сглобявате такъв което обаче се съмнявам че ще направите щом питате тук.
maddoktor - специалист
То ще стане и сам -- има специализирани такива драйвери .
Но ще се откажа от правене - понеже 6 мощни IGBT отделно от БГ покупка ще ми костват повече от едно устройство . Има такива за 10 до 15 = всяко => 6 такива - скъпо :)
по-добре готово .
pansim - майстор
Яяяяя....все по-весело става тука в този форум :-D
maddoktor - специалист
Моля да ми бъдат изтрити и двете теми . И в двете ми беше помогнато , но няма да бъде в полза на други - а само причина да се пишат всякакви неща тук на които не им е мястото .
Avas_co - майстор
Чакай, чакай.
На мен лично би ми било полезно, а и не само на мен да ми кажеш къде ги тия честотни регулатори по 10-15 там квото е все ще свърши работа, дали евро, левове, долари, все ми върши работа.
Там за направи си сам на регулатор мисля да пропусна.
maddoktor - специалист
Има много драйвери - един който намерих е IR2130/IR2132 = 10$ минимум
Този чип в изхода се използват IGBT - като бройки 6
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2321796.html

http://obrazki.elektroda.pl/3258250400_1340307263.jpg

Знам че асинхронният мотор е предвиден при X обороти - да работи на 50 Hz . Ако не се бъркам - при по-ниска честота = по-ниски обороти , при по-висока честота - вдигаме оборотите .
Така ако променя честотата на която работи таймера - ще се отрази в работата на електромотора .

А съм виждал лесни схеми направени от руснаците . Които не са големи колкото кутия за UPS или PC
ето в първият ми пост - е руска схема . И пак с промяна на честотата ще се промени скоростта с която се отпушват и запушват различните Тиристори .

Тема "Схема за управление скоростта на въртене на трифазен асинхронен електродвигател" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: