Ок колега!Исках да бъда сигурен че така трябва да се направи, защото и аз самия имах някакви такива предположения.
Мечтата на всяка домакиня
totko
- специалист
43 мнения в "Къде да сложа контакти в кухнята"
shadowman
- майстор
Зад всеки уред контакт или пуснат кабел за твърда връзка. Някои хора искат да си изключват уредите и контакта се монтира в съседния шкаф и се правят дупки за да мине кабела. Трябва да имаш и контакти на стенния плот, аз ги препоръвам да е по-средата за да има симетрия и да са в една линия инак става грозно.
totko
- специалист
Моля да бъда извинен колежке
. Имах някакви съмнения че зад тези големи,черни, красиви и мигащи очи стои жена
.
Ще имам и в предвид кабелчето за осветление, макар да не съм голям привърженик на осветление точно над мивката. По скоро някакво кабелче за осветление, евентуално ако кухненската мебел има такова ( лунички например )
shadowman , най си е добре да се пуснат кабели да стърчат от стената и се оставят достатъчно дълги, вече човек може да си избира какво да прави - дали да ги свързва директно към уредите, или да ги вкара в някой шкаф където да си сложи контакт.
Едно нещо ме притеснява - като почна да пускам кабели наляво и надясно, при поставянето на горните шкафове да не попаднем на някой кабел че ...
. Имах някакви съмнения че зад тези големи,черни, красиви и мигащи очи стои жена
.Ще имам и в предвид кабелчето за осветление, макар да не съм голям привърженик на осветление точно над мивката. По скоро някакво кабелче за осветление, евентуално ако кухненската мебел има такова ( лунички например )
shadowman , най си е добре да се пуснат кабели да стърчат от стената и се оставят достатъчно дълги, вече човек може да си избира какво да прави - дали да ги свързва директно към уредите, или да ги вкара в някой шкаф където да си сложи контакт.
Едно нещо ме притеснява - като почна да пускам кабели наляво и надясно, при поставянето на горните шкафове да не попаднем на някой кабел че ...
shadowman
- майстор
Това с окачването и кабелите почти винаги е проблем, при една нормална кухня горния ред е на около 220 см от земята (долен ред 85 см, гръб 60 см и горни шкафове 72см), моя съвет е да ги монтираш по нагоре щото ако ги сложиш по надолу ще се скрият и разклонителните кутии.
trevora
- специалист
Ясно кой не мие чинии у вас
На много домакини им е удобно да имат осветление над мивката,особено при тъмен плот и стеннен панел.Вярвай ми ,аз съм една от потърпевшите въпреки,че сама си го спретнах тоя номер да нямам никакво осветление.И ако все пак решиш сложи лум.лампа или лунички с халоген,другите са просто за декорация.
alfman
- напреднал
Брато фурната и плота се монтират към ел инст. на твърди връзки и задължително на 4кв. кабел на отделни точки, в никакъв случай на общи и ако имаш възможност на отделни бушони. аспиратора не е проблем за него може да монтираш и в шкафа контакта аз така ще правя. Съдомиалнята ако е вградена също на твърда може да ч закачиш. Ако слагаш контакти над плота сложи един двоен-пример за пасатор, комбайн, тост или фритурник. Все пак те няма да работят едновременно така че един двоен ти стига над работния плот колкото и да е голям.За осветлението ползваи кабел със сечение 1,5 кв. контактите 4 кв.Също така помислете и за ВиК-то
Тема "Къде да сложа контакти в кухнята" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература