• 1
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 66
Напишете въпрос свързан със санирането.
Здравейте,

не знам дали тук е правилната тема за моя проблем.
Проблема ми е, че вертикалното отваряне на един от прозорците ни не работи. При хоризонталното отваряне няма проблем. Дръжката на прозореца се движи, след като я вдигна нагоре прозореца започва да се отваря, но се отваря съвсем малко(може би 5 см) и не може повече. Пробвах няколко пъти да го отворя и затворя, но резултатът е един и същ. Отваря се съвсем малко и дотам. Някой може ли да ме посъветва как да оправя проблема или механизмът се е счупил и трябва да се подмени с нов. Обковът ми е Гео.

Благодаря!
Fender - специалист
Здравейте, пиша в тази тема, за да не пускам нова. Имам следния проблем с вратата на терасата. Първо духаше в средата отзад, няколко пъти идваха от фирмата да си я регулират ("натегнат" както се изразиха). Последния път като гледам успяха, но ми създадоха нов проблем - дръжката се затваря трудно и със сила, при всяко едно затваряне имам чуствотото, че дръжката ще ми остане в ръката а и самата дръжка не успява да слезе до долу, в смисъл стои настрани, все едно е затворена вратата наполовина. Ако не ме разбирате ще направя снимки. Дограмата е REHAU Euro 07, обкова е Mаco. Къде да я пипна ако се справя, че не ми се занимава повече с фирмата, три пъти идваха за тази врата вече.
zz_stefanov - майстор
На първо време вземи силиконов спрей с тръбичка и напръскай всички триещи се повърхности (палците, насрещниците в т.ч. и през отворите под шината). Ефекта се усеща след като му се изпари разтворителя и като се раздвижи механизма.
Fender - специалист
zz_stefanov написа:
На първо време вземи силиконов спрей с тръбичка и напръскай всички триещи се повърхности (палците, насрещниците в т.ч. и през отворите под шината). Ефекта се усеща след като му се изпари разтворителя и като се раздвижи механизма.
Не е до смазване, на отворена врата дръжката си движи леко и слиза до долу
miro_800 - специалист
Вратата с двуосов механизъм ли е? Ако да, явно проблема е в насрещниците на гърба, там среща напрежение.Отбележи къде са, свали ги, и пробвай да затвориш.Ако затвориш с лекота ще изясниш проблема къде е.Може касата на дограмата да е изгърбена при монтажа.Най добре е да се сложи средна панта и да се реши проблема, но ще се загуби двойното отваряне.
root666 - специалист
Здpaвeйтe, тpябвa дa cмeня дoгpaмaтa в пaнeлeн aпapтaмeнт 4 cтaи, като държа и на звукоизолацията, затова търся да има стъкла с различна дебелина в стъклопакета.



Bapиaнтитe ми ca



Paйнep Oптимa 8 ĸaмepeн 44 мм cтъĸлoпaĸeт 4-5-4 cтъĸлoпaĸeт, виcoĸoeнepгийнo и Ka, oбĸoв Bинĸxayc - 4000 лв



Aлyплacт - 6 ĸaмepeн 40 мм 4-5-6 cтъĸлoпaĸeт, Ka cтъĸлo oбĸoв Cигeния - 2900 лв



Tpoĸaл - 6 ĸaмepeн 40 мм 4-5-4 cтъĸлoпaĸeт, виcoĸoeнepгийнo и Ka, oбĸoв Bинĸxayc - 3200 лв



He ми ce иcĸa виcoĸoeнepгийнo Ka cтъĸлo дa нe гyбя oтoплeниeтo oт cлънцeтo в пpexoднитe ceзoни в южнитe cтaи, a в ceвepнитe тaĸa или инaчe нямa cмиcъл oт нeгo.





Зaceгa ĸлoня ĸъм Aлyплacтa oт Дюĸ, нaпpави ми впeчaтлeниe чe caмo oтвън e бял, a вътpe cив, дa нe e peциĸлиpaн тoя пpoфил?
Здравейте,

Купих си балконска ПВЦ врата и един познат ми я монтира.... така я монтира че няма да ви кажа :-D

Балконската врата е KMG най-простата с едноосово отваряне, обкова е TKA Endow - правена на машина от KMG , не в някой гараж и долу горе върши работа. Успях да си я оправя с шестограма да ми затваря и уплътнява добре, остана един малък кусур :

КРИЛОТО като го отворя само се отваря до последно... и не застава там където го оставя, а винаги иска да се отвори на МАКС :-D

Единствено това не мога да оправя...тоз моя познат...вече не ми е познат и не ми вдига телефона :-D :-D :-D
Като я монтираше му помагах и разбрах, че разбирам повече от него...дори му казвах кое как...мани....

Интересното е че нивела навсякъде е добре, и касата и крилото и стъклопакета ...
НО ПРОКЛЕТАТА ВРАТА все иска да е отворена на МАКС :-D Как ли не въртях с шестограма, е тва не мога да оправя....

Почвам да си мисля че е нещо от стъклопакета и пласмасовите подложки по диагоналите...сякаш тях не ми ги сложи добре, тоз моя тюфлек, ама уж много разбираше и с това се занимава....мани бегай :-D :-D :-D СМЯХ

Та проблема не е чак толков сериозен, понеже вратата доста добре си уплътнява ВЕЧЕ след моята регулировка, не духа от ниййде и е тихичко... Просто понякога искам да си я отворя съвсем лекичко, а пустото крило не ще да стой мирно :? :-D

ИДЕИ и съвети , какво да правя ?
zz_stefanov - майстор
Не знам как ти е нивела, но за да е така профила от към пантите сигурно не е нивелиран. Това е поне от моя беден опит с подставени 5 врати (е само дърво и алуминий :) ) мери по прецизно във всички посоки, ти и без това вече си му хванал цаката. :) По принцип първо се нивелира и захваща той, а после се оправя рамката да е в плоскост с крилото.
:-D :-D :-D
zz_stefanov , благодарности...
Сега проверих, наистина нивела съвсем леко бяга там... което явно е достатъчно като отворя и пусна крилото баааааавно...ама мноооого бавно крилото да се отваря на макс :-D :-D :-D

Баси.... и ко прайми се пита в задачата ??? Разпенвам и наново ??? :-D
Ако развъртя самонарезните винтове , които минават през профила и в бетона и натисна леко....Ама тя пяната държи....
после пък самонарезките няма да хванат хубаво...щот умника не сложи дюбел ми дупчи с 6.5 свредло и с самонарезка 7,5 директно....

Оффффффф.... а механизъм май не може да се сложи, за двуосово.... щот требе махна средната панта, като я махна тя ще зейне дупка....

Давайте идеи, че през уйкенда се кенах да я обръщам с картон тъпата врата... :-D
zz_stefanov - майстор
О, не знам ко прайм, такива задачки си ги решавам на място, кат те чета, ще се оправиш :-D
  • 1
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 66

Тема "Регулиране обков PVC дограма" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: