Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
jordanil - специалист
Засега пробвам така,ако не стане ще мислим.
hidrazin - майстор
jordanil написа:
Защо с каква?със същата помпа,с различни "снадки" и фитинги
Е, ако си намериш помпа с вход 3/4 или 1/2 става.
В противен случай с тези "снадки" и фитинги кавитацията бързо ще ти разруши турбината на помпата...
:partyman:
kaishew - специалист
Предлагам схема с която вече пета година тегля вода от кладенец и допълвам едно езерце.

Прикачен файл

opit.jpg
opit.jpg (96.05 KиБ) Видяна 2630 пъти
jordanil - специалист
Разяснение?v1v2 какво е?разширителен съд?
Djack - специалист
Тарикатско решение за да не запълваш всеки път ръчно смукателния тръбопровод! :partyman:
lov - майстор
Същото нещо съм го правил преди повече от четвърт век дори съм го показвал тука във форума. Идеята от руски списания и стареца на село се роди щото само включваш помпата и не хереш грижа да обезвъздушаваш. За разширителен съд най добре стар балон от малък бойлер. И в место тези кривки и колена централната тръба направо през дъното и заварена муфа. Завива се директно на набитата тръба. Фланеца се заварява също и дългата тръба за топлата. На студената капа и се ползва да се налее с вода. Всъщност като се зареди пролетта до като не се наложи да се зазимява не се е налагало повече да се обслужва. По спомени даваха че обема на съда трябва да е 1,5-2 пъти обема на смукателната тръба. Така че обема на малък бойлер е много повече и може да се ползва и нещо по малко но това имах под ръка тогава.
infomar
На човека проблемът в момента е да намери избягалата вода и чак след това, когато вече има вода, ще прави всички тези неща. Предполагам, че за времето докато прочисти водните жили и ги отпуши, помпата му няма да се развали от малкият диаметър на засмукващата тръба, което би станало при продължителна употреба.
jordanil - специалист
Помпата е гаранционна,така,че. ..започвам.Не ми стана ясно дали най-малкия смукател влиза ведин цол,/в момента нямам шублер да измеря/ и съм командировка.../,да купя такъв смукател, че и имам такъв магазин под ръка..
шоп - майстор
шоп написа:
В един цол тръба ще влезе 1/2 тръба с месингов клапан смукател,
jordanil написа:
Не ми стана ясно дали най-малкия смукател влиза ведин цол,/в момента нямам шублер да измеря/ и съм командировка.../,да купя такъв смукател, че и имам такъв магазин под ръка..

Колега, четете ли написаното?
Влиза, но повтарям само ще положите излишен труд. Първо сложете една ръчна помпа и клатете 1-2 часа. Няма по-добро и лесно отпушване на отворите и дамарите от пулсациите, които прави буталната помпа. Едно време сондажите се отпушваха с диафрагмени помпи.

Прикачен файл

SAM_9178.JPG

Прикачен файл

SAM_9177.JPG
lov - майстор
То и други писаха и за това малко се въздържах да повтарям. Истината е копресор и продухване. Щото дали е имало вода един господ знае. То малко като на сгляда.Фалят булката докато се продаде пък после да се оправят. :sad:
На много места има такива клденци правени в миналото. Събират вода от повърхностния слой след дъждовете. Тогава не е имало помпи и 2-3 кофи вода за животните и им е стигала. Дано и тука не е така защото ще е само набутване с клапани маркучи и тем подобни а конпресор може да се намери на заем или под наем и за ден може и да продуха сондажа и да се види дали реално има вода.

Тема "Проблем с кладенеца" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: