Мечтата на всяка домакиня
orlin740 - напреднал
Прикачен файл:
555.jpg
Здравейте. Решил съм на вилата да си изградя задина кухненска мивка,изградена от тухлички итонг , а отгоре излята плоча. Мивката ще бъде алпака. Търся мнения и съвети, колко да е дебелината на плочата /възможно най тънката/. Допълнително искам мивката да я облека в плочки. Ще се радвам на мнения по въпроса.
шоп - майстор
50мм е оптимална дебелина на плота

Колко ще спестите и колко ще загубите ако дебелината е 40 или 100мм?
orlin740 - напреднал
На мивката-алпака има болтове. Ако направя прекалено дебела плочата ще трябва да преправям болтовете.
lov - майстор
Отливал съм два плота с дебелина 2см и то с дължина над 2 метра. Но яка армировка. По дължина 6 пръчки ръбесто 8мм. Около отвора пак няколко такива напречни и допълнително за скарата от 4мм. Дебелите железа даже ги бях заварил а тънките по шаблон с огънати на обратно краища така че да обгръщат крайните пръти. Така че като ги сложих на равна плоскост да служат и като повдигачи на арматурата на не стои на дъното на кофража. За основа ползвах една ПДЧ плоскост на която метнах един найлон, а от горе наредих едни останали ми плочки от предишни ремонти но без фуга. Страниците от летви захванати с винтове както и за отвора за мивката. Правиш ги по размер така по тях после изтегляш за да подравниш.Ползвах готови шипки за цигли които тъкмо ми паснаха на размер заедно с плочките като дебелина. Преди да подравниш бой с един гумен чук по плоскостта в место вибратор за уплътняване.
За бетона ползвах едни ситни камъчета останали ми от пресяването на пясък но може и с мозайка но се смесват различни номера на едрината. Отношение 1:1:1 цимент камъчета и пясък. И след отливането постоянно мокрене. Така отлят плота долната му страна е завършена с плочи. Към краката се захваща с щифтове и лепило но отворите се побиват без удар. Ако е много дълъг се предвижда и междинен крак. Става гарантирано здраво. След като узря съм се разхождал по него и нищо не е поддало или спукало а съм доста над стоте кила. :)
orlin740 - напреднал
благодаря за мнението. ще публикувам снимка като го завърша
miroki - майстор
На моята простирна тераса се моткат едни плочи от 2 см. бетон, (за мивка вероятно) с отвор за сифон. И визуално нямат армировка. Може вътре да има нещо тънко, но не се вижда от никъде, а не ми се чупи заради проверката.
Преди години в стария апартамент си вкарах пералнята през коридора в банята и 2 см. бетон отгоре с арматура около 6мм. И 5 см. итонг стени. Отгоре плочки и си държах 80 литров бидон с вода там, безаварийно.

Тема "бетонна мивка, дайте идеи" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: