Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
zz_stefanov - майстор
fox_vt написа:
....... ...В крайна сметка три жертви на ток колкото и жестоко да звучи са нищо пред хилядите жертви на катастрофи например. И да ако толкова се вманиячим на тема безопасност в тази тема, защо никой не му пука за същата безопасност когато кара кола. Ако ти е писано да умреш от ток,дт3 то ще откаже, нулата ще се разхлаби и пак ще те убие. Затова носете си новите дрехи и си живейте живота.

Правилния подход се нарича: минимизиране на риска.
Та за това, каквото е правилно трябва да се направи, пък после да се разсъждава за вероятността, въпреки всичко да се случи най-лошото.
Напоследък с подмяната на ВиК с пластмаса риска от поражение от ел. ток при по-старите инсталации се повиши значително.
nikolov333 - майстор
Може и да не съм разбрал, но реших, че ВиК инсталацията в къщата му не подновена, а само от улицата до водомера му е сменена с ПВЦ...
zz_stefanov - майстор
И това стига, ако до сега се е разчитало на заземяване през водопровода.
PCL82 - майстор
Имах един колега от Перник-радио инженер. Той ми каза, че у тях кварталната мрежа е стара, къщата му е с инсталация от 50те и през ум не му минава да прави зануляване към такава нула, която се разхожда където си иска щом някой включи електрожена през три къщи. Затова бойлерът му не бил занулен, но се изключвал преди влизане в банята.

Наясно съм, че не това е правилният подход, но при някои хора се получава панически страх от дългогодишен проблем, който ако стане хроничен води до невроза и те го решават по най-простия за тях начин. Те просто слагат на кантара ползите и вложените нерви и време.
FM STEREO - специалист
Ето един майстор в Тубата:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=R84SdiSlKqk[/youtube]

Тема "Дву или трипроводна ел. система за панелен апартамент" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: