Всичко за дърводелството
hitarpetar - специалист
nautilus33 от къде си? В Пловдив знам едно местенце където ги правят като нови.
nautilus33 - майстор
Далече съм от Пловдив, а и нямам познати, които да пътуват нататък. Сега го чстих с малко спирт и го минах с една финна шкурка Р1000, но като че ли не усещам промяна, даже отначало ми се стори, че го затъпих :)
Сложих шкурката на ръба на аквариума и търках. Но освен ябълката, в момента нямам друго дърво под ръка, за да опитам.
EDI - майстор
На машина се заточват, на ръка не става, трудно се пази равнината и може да заоблиш режещия ръб.Може да се направи приспособление, но не си заслужава.В ОЛХ имаше една обява на потребителя БАТЕКС, той се занимава със заточване - https://www.olx.bg/ad/zatochvane-na-pro ... 8ca0c46d00 .
nautilus33 - майстор
Супер. Мерси. До София със сигурност ще имам ходене другия или по-другия месец, та мога да му звънна на този човек. Иначе до Пловдив просто няма да мога.
nikolson - майстор
nautilus33 написа:
ПП и още нещо- кой ръб трябва да подостря- външния или вътрешния? Отдолу също ли се подостря?
Вътрешния. Напиши в търсачката на сайта credit card diamond... В ютюб имат и видеоканал на фирмата.
https://www.youtube.com/results?search_ ... +sharpener
nautilus33 - майстор
Да, погледнах в ютюб как става. Иначе тези диамантени пили съм ги виждал в ибей, но не знам колко са качествени.
nikolson - майстор
Не знам, нямам такава. Затова по-горе писах шкурка.
nautilus33 - майстор
Опитах с шкурка, Р1000, но не мога да установя съществена разлика. Най-вероятно аз не см го направил както трябва. Но в момента нямам дървен материал под ръка, за да тествам.

ПП само надлъжно ли се заострят ръбовете, или отдолу също(става дума за правия фрезер).
abaro - помощник
Диамантено точило от този вид http://www.ebay.co.uk/itm/Double-Side-D ... Sw0fhXmhYZ работи перфектно за дозаточване. Особено пък за цената си. Може и по-евтино да се намери, това е първото което хванах за пример. Удобното е че пластината е тънка 1мм (важно е за горния край на фрезера) и можеш да натискаш върху нея. Докато със шкурката, обикновено се къса (при мен).

PS: Ей тук https://www.youtube.com/watch?v=o4AtrNXR5Iw след втората минута има пример как се заточва.
nikolson - майстор
#1000 e много фино за начало. Според изхабяването, се започва с по-грубо и се кара към по-фино. Eдрина 1000-1200 е финално за фрезери, обикновено е с 400-600 завършек.

Тема "Фреза и оберфреза." | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: