• 1
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 137
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Emoooo - специалист
Аз като си взех моя панел,и си викам "абе аааре бе ще си го монтирам без хидро кита,тъкмо тръбите ще ми излязат почти без пари".Да ама като го поразгледах по-отблизо и по-внимателно,мнението ми се обърна на 180гр.И още на следващият ден си го поръчах.
Hursa - майстор
шоп написа:
Всъшност в България има голям завод за сл. колектори. Притежават линия за лазерно заваряване на тръби към абсорбер. Работят с немски селективни абсорбери и произвеждат с тирове колектори.
Моля, дайте повече информация.
mgbagera - специалист
Приятели отново ми трябва вашата помощ :)
Сблъсках се с една пречка и се чудя как да я избегна. Оказа се че разстоянието от бойлера до панела е около 20м а кабелите за датчиците на Натурела ги дават до 10м :?
Някой слагал ли е по дълги кабели и как се е отразило това ?

Как бихте ме посъветвали да постъпя ?

:prost:
kalin72 - майстор
mgbagera написа:
Сблъсках се с една пречка и се чудя как да я избегна. Оказа се че разстоянието от бойлера до панела е около 20м а кабелите за датчиците на Натурела ги дават до 10м :?

Моите съм ги удължил с телефонен кабел.
mgbagera - специалист
Кабела не ми е проблем а разстоянието което е повече от препоръчителните 10м.
Christo - майстор
Hursa написа:
шоп написа:
Всъшност в България има голям завод за сл. колектори. Притежават линия за лазерно заваряване на тръби към абсорбер. Работят с немски селективни абсорбери и произвеждат с тирове колектори.
Моля, дайте повече информация.
Толкова ли е секретен отговорът?
kalin72 - майстор
mgbagera написа:
Не мисля, че грешката ще е от супер голямо значение, удължавай, пробвай, и те така :)
Emoooo - специалист
mgbagera написа:

Аз,също съм с натурела и кабелът ми е около 17;18м.и засега си работи,без проблем.Може и да не е правилно,може и да доведе до някакъв проблем.но засега не съм забелязал нищо. :)
шоп - майстор
kalin72 написа:
mgbagera написа:
Не мисля, че грешката ще е от супер голямо значение, удължавай, пробвай, и те така :)
Все се каня да си купя Натурела и да тествам. Да си извадя заключения за мен. Какви плюсове и минуси има

Управлението няма ли опция калибриране на датчиците? Аз ползвам едни диф. терморегулатори за под 40 лв парчето, само платка без кутия, но имат опция при удължаване на кабелите да се калибрира датчика +- 15 градуса.

За удължаване ползвам кабели само 2х0,5мм2 или 2х0,75мм2 и може удължението да е и 100 метра.
mgbagera - специалист
шоп написа:
Все се каня да си купя Натурела и да тествам. Да си извадя заключения за мен. Какви плюсове и минуси има.
Учудвам се как така все още не си го ползвал въпреки че съм те виждал много пъти да го предлагаш :) Ако наистина се каниш да го пробваш то по добре побързай защото с това темпо сигурно до 2г. цената ще му е 250лв. Имам спомени че някой си беше взел по-предишния модел за малко над 50лв. След това аз си взех следващия модел за 65лв и сега най новия е 120 :?
С какво толкова е заслужил това 100% увеличение не ми е ясно. Добавили са малко цвят, българско меню и някоя друга екстра. Питах ги отново за дължината на кабела за датчиците и сега ми казаха до 20м. явно и това е подобрение за новия модел.

Emoooo написа:
Управлението няма ли опция калибриране на датчиците?
В някоя от следващите версии може и да го добавят :roll:
  • 1
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 137

Тема "Помощ при избор на вид слънчев колектор ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: