Всичко за дърводелството
Здравейте!
Моля за съвет относно работен кухненски плот. Ще монтирам 2 бр. по около 1 метър, като в крайщата ще завършват с метални лайсни. Също така в единия ще монтирам мивка.
Та въпроса ми е има ли някакво средство, с което да запечатам плота на тези места за да не влиза влага и да се раздуе, и след това да монтирам ласните.
Благодаря предварително за споделеното!
NatalyTake - специалист
Ние преди време си поръчахме много хубави кухненски шкафове с общ плот, но без дупка за мивката, защото си имах от старата алпака и исках да си сложа същата - беше дълбока и много удобна. Та ни докараха шкафовете с общия плот и след разчертаване си изрязахме дупката с едно електрическо трионче. После намазахме изрязаната част с някакъв импрегниращ препарат (виж има по темата писано) и после за уплътняване - яко с прозрачен санитарен силикон. Като монтирахме алпакато, то естествено силикона изскочи отстрани и внимавахме отвсякъде доста да изскочи (което според нас означаваше, че отвсякъде има доста силикон) Като поизсъхна силикона го изрязахме внимателно с остро ножче и .... готово. до сега не съм имала проблем с водата - а доста кисна на мивката.
Успех! Дано да съм помогнала с нещо...
arihtev - специалист
мажи яко със силикон и нема проблем
Харалампи - специалист
Аз го импрегнирах с боя. Но имам и водобранни лайсни. Вие няма ли да слагате? Около мивката със силикон.
bigshop - специалист
По съвет на мебелисти аз използвах еднокомпонентна полиуретанова паста. Продава се на флакони и на "салами". За няколко месеца нямам проблеми. На външен вид е подобна на силикона (като консистенция), но се чисти много трудно - което би трябвало да означава, че държи много здраво.

Тема "Помощ за кухненски плот" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: