• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
fanti55 - напреднал
Здравейте,предстои ми покупка на военен фургон. Та въпроса ми е,мога ли да го раздъня и да отлея основа с бордюр и да го кача на нея? Фургона е много запазен всичко е в изправност,но е нисък около 1.65м.. А целта на това главоболие е да достигна поне 1.90м. височина вътрешно.
Благодаря предварително. :partyman: :rock:
шоп - майстор
Можете!

Можете да премахнете тавана и да увеличите полезната височина във фургона. Последното можете да го съчетаете и с направа на стреха, веранда, двоен таван за да се избегне прегряването лятно време.
plamen6703 - майстор
Ако не е проблем пусни една снимка на фургона. За един пчелин съм се прецелил на фургон от радиостанция да купувам, да видя какъв си избрал :)
шоп - майстор
На овошната ми градина имам военен фургон от подвижна работилница. Нисък е, но да си складирам земеделсния инвентар и за едно легло е идеален:-)

За да не е на земята и да не гние с кран го спуснах на две стоманобетонни ЖП траверски.
plamen6703 - майстор
Точно с такова предназначение ще купувам и аз фургона, да си складирам инвентара и ако остане място за едно легло :) А това с траверсите е отлична идея и благодаря, дори знам откъде ще ги взема безплатно :)
fanti55 - напреднал
Как да премахна тавана? Смисъл да го разколача до ламарина ли...
Иначе ще го кача на бетонни блокчета.
Снимка не знам как да кача,но ще дам линк с подобен фургон (този който ще купя има 4ри прозореца от страна) : https://www.olx.bg/ad/prodavam-furgon-I ... 8143160c47
Чираче - майстор
fanti55 написа:
Как да премахна тавана? Смисъл да го разколача до ламарина ли...
Иначе ще го кача на бетонни блокчета.
Не пипай тавана. Пипни пода, след като го качиш на нужната височина.
plamen6703 - майстор
На подобен съм хвърлил око https://www.olx.bg/ad/furgon-za-zhiveene-ID4uvh2.html но без ходовата част и няма да правя промени по покрива, само ще подложа траверси да не е на земята.
zz_stefanov - майстор
Спомените са ми от последните руски, бяха от алуминиева ламарина, а българските от бързо ръждясваща стоманена ламарина.
Колкото по малко е рязан и дупчен за разни антеноотводи, димоходи и подобни е по добре, но тея са рядкост, тези от радиостанциите са най надупчени.
hidrazin - майстор
zz_stefanov написа:
Спомените са ми от последните руски, бяха от алуминиева ламарина, а българските от бързо ръждясваща стоманена ламарина.
Няма такъв филм като български военен КУНГ (или фургон както сме свикнали да му казваме).
И дори да сме правили някакви е било нещо незначително (поне аз не знам).
Освен с алуминиева и стоманена ламарина има и фургони на които покрива им е от ... брезент. Боядисан брезент.
Не им барайте пода. Все пак той е най-здравата част от фургона - на него се закрепят всички тежки Хапаратури - агрегати, трансформатори, блокове с апаратура.
Понякога оборудването е тонове...
:partyman:
  • 1
  • 2

Тема "Военен фургон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: