• 1
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 50
Много интересна и все по-често дискутирана тема.
Chefo77 - майстор
=D> =D> =D>
Тъщата не я видях, явно е на части ... :lol: :lol:
kabakumcho - специалист
Svetoslavoff1 написа:
kabakumcho, преди време някой беше споделил(май тук?) решението на такъв проблем.
Напръскваш/намазваш обилно с първак или силна ракия наяденото и покриваш плътно с полиетилен. Така няколко пъти и човекът пишеше, че се е спасил.
Малко наобратно на руснаците - вместо чаша водка на екс и да помиришеш краставичка, ти ще помирисваш от ракийката и ще рупаш краставичка :)
Този дърводелец, за който споменах по-горе, ми препоръча бензин. Да напръскам по цялата площ и да покрия с полиетилен. Човекът е на 75 години и досега работи, основно с масив. За много неща съм го питал и досега лош съвет не ми е дал. Каза ми за негов клиент с ресторант и къща в битов стил, стара, който имал подобен проблем по открити тавански греди и друга дървения. По негов съвет клиента сложил бензин в няколко големи тави и опушил врати и прозорци. След няколко дни отворил, махнал тавите и проветрявал няколко дни. От тогава проблем с дървояди вече нямал.

Имайте предвид, че той знае че паркета е лакиран и на моя въпрос дали бензина ще премине през лака отговори, че няма проблем.

Та, каква е разликата дали с бензин или с първак?
Svetoslavoff1 - майстор
В миризмата :)))
Шегичка де. :)
kabakumcho - специалист
kabakumcho написа:
.... Знам, че най-добре е да го махна нацяло и след това да правя пода наново, но подозирам, че ще изкъртя с паркета и част от замаската, и ще си отворя много работа.........
След разговора ми с Чефо (за което искрено благодаря за отделеното време), и известен размисъл, реших да се спра на радикалния подход. Утре ще кърти гъза дърти. :x
ivan1212 - помощник
Накрая решихме да е KronoTex с V-фуга, казаха ни, че за цената си е добър ламината, а и изглежда доста красив :) Сега започнахме да се чудим тая V-фуга дали ще изисква по-различна поддръжка, дали се цапа там повече ламината и т.н.? Аз се съмнявам, но все пак не съм професионалист в сферата.
Chefo77 - майстор
Не изисква специална поддръжка, само нормално почистване с прахосмукачката.
Тези, които тръбят наляво и надясно, че фаската се пълнела с боклуци, или да си почистват къщата редовно, или да си гледат работата (възможно най-културно казано) :)
parketmilanov - специалист
Малко вечна класика ....
рибена кост /разновидност/
с лак 100% гланц на италианската фирма ICA

Прикачен файл

паркет2.jpg
паркет2.jpg (82.25 KиБ) Видяна 3229 пъти

Прикачен файл

паркет рибена кост.jpg
паркет рибена кост.jpg (74.24 KиБ) Видяна 3229 пъти
Здравейте,
Имам нужда от съвет от човек който е по "навътре" с химията и паркетите.
Става дума за следното:
Имам замазка на под на базата на цемент. Дебелина между 7 и 10см с поставен под нея стиропор за шумоизолация. Замазката е суха измерена е с 2 различни типа уреди за мерене на влажност с показания между 1.6% и 1.8% за този тип уред Изображение и с показания около 40 условни единици за този тип Изображение. (За съжаление нямам точните модели на уредите за това само съм посочил типа) Измерванията са правени многократно и с двата уреда и въпреки че имат доволен процент на грешка и малка проникваща способност според мен би трябвало да се приемат за точни. Температура на помещението от около 22 градуса и много ниска влажност на въздуха - за последният месец винаги е имало пуснат влагоуловител , като за последната седмица е работила машина от този тип TTK 170 S Изображение с възд. дебит [м³/ч]580.
В помещението е нанесен двукомпонентен полиуретанов грунд Дюпон Изображение
Проблема:
На няколко места суспензията е във вид на локви и в желирано лепкаво състояние, докато останалата част от 90%+ е втвърдила и се предполага че няма проблем.
За около 5 дена въпросната лепкава субстанция не е променила вида си и не реагира нито на повишен въздушен поток , нито на загряване (доколкото такова може да се постигне с насочена струя от печка тип духалка).
Фирмата поставила лепилото мина на 2ри оглед и изчисти механично с шпакла въпросните локви и положи 2ри слой грунд.
Проблема е че след още 2 дни въпросните места с локвите продължават да си имат същия проблем докато всичко останало е втвърдило.
Чисто субективно с доближаване на ръката към въпросните места не се усеща да има повишаване на температурата, което ще рече че изотермичната реакция при втвърдяване е приключила и според личното ми мнение това чудо няма да втвърди повече.
Драмата е че цялата тази процедура се прави заради поставяне на паркет с цел заздравяване, запечатване на праха и улесняване на адхезията на лепилото. С въпросната лепкава субстанция обаче ефекта първо ще е обратен. Второто е че най вероятно това ще си мирише завинаги, а това е канцерогенно.
Въпроса е как да се направи така че това чудо да стегне. Очевидно слагането на 2ри слой отгоре дори с повече втвърдител не помага. Чисто механичното отстраняване на замазката и слагане на нова е неприложимо и ще ме върне в детската градина. Състава на грунда не е ясен точно , това което знам е че е двукомпонентен и че поне докато е в желирана форма успешно премахнах няколко петна с ацетон. Дали във втвърдителят има и катализатор не е ясно... т.е не знам дали проблема е от предозиране или недостатъчно втвърдител или пък не добро разбъркване.
Нека някой по на ти с химията и въпросните материали да даде съвет как да се постъпи защото нещата вече се точат много време, а това ми коства и нерви и финансови загуби.
Chefo77 - майстор
Имам едни подозрения за годността на използвания грунд или за несмесването на двата компонента.
Времето между нанасянето на двете ръце грунд не бива да е голямо, производителят съветва за максимална ефективност - между 1 и 2 часа. Аз лично използвам доста често точно тази химия и съм силно положително настроен към качествата И. Но не съм забелязал да остане неизсъхнала част след първата ръка, още повече след повече от 24 часа след втората ръка... По-бавно съхне, когато кутиите са били отворени от дълго време, но си изсъхва.
parketmilanov - специалист
Някои партиди съхнат доста по-бавно /което и мен ме учудва/ леко се разреждаме с разредител при нанасяме /но това се случва изключително рядко / и бавното съхнене ,както и нанасянето на тази марка грунд /само за много ниско бюджетни обекти /
По - голям и реален резултат се постига с грундове на марките
бона ,щауф,сика ./това е лично мнение/
а грунда на дюпон и на мен не ми изсъхна наскоро но го отдадох на хладното време и ниската темперетура в стаята /около 15градуса /
  • 1
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 50

Тема "Всичко свързано с паркет" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: