• 1
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 70
Нека намерим най-тънките цени.
profesionalist_wood - майстор
Той Чолев като видя че взимам гоУемите пари и си мисли че трябва да купувам най-скъпото и най-марковото :-D Аз търся на парксайд защото ми е евтино за вилата и да не ме е яд като го гепят тъмнозелените. Просто тук на запад всички са сметкаджии и стиснати,особено швейцарците как цепят стотинката на две...ама какво да се обяснявам на човек не излизал извън България като Чолев? :lol: Ама не,той вика че онези П---те ми пречели да си купя Парксайд...разсъждения на 15 годишен тинейджър
Парксайд е бюджетна марка за домашна работа а не за профи работа както си мислят повечето фенове,не искам да ги засегна но това е истината.
Имат добри попадения,гаранцията е добра но дотам.Елктрожена става нещо да си завариш на тавана я някое винкелче за простора или някакава малка конструкция. Никой вече не заварява с 3.25. Това не беше едно време когато всеки имаше железа краднати от ТКЗС-то да си прави нещо.Електрод 2.5 е достатъчен. Скоро заварявах една метална рамка за масичка с електрод 1. на Вежен. Ми супер се получи и е фин заваръчния шев.С големите ампери просто ще се пробие винкела и остават дупки при заваряването.

Имам магнитните помощници ама ъглови пак от лидъл,супер са за домашна работа :)
cholev - майстор
profesionalist_wood написа:
Той Чолев като видя че взимам гоУемите пари и си мисли че трябва да купувам най-скъпото и най-марковото :-D ..
Нито знам какви пари взимаш, нито съм си мислил нещо за тебе, нито съм те коментирал. Откъде ме намеси не знам. :?
Иначе имам един приятел във Франция- дърводелец, паркети и пр. Отдавна е там- 15години сигурно. Тони се казва. Скоро донесе една бутилка коняк от Франция (чат пат звънне да му давам съвети за компютъра, та реши да почерпи)

Но правилно си казал -3.25 електрод ни не требе и аз съм на същото мнение.
fore - майстор
Абе понякога притрябват и 3,2мм. Съседа прави рамка от П-уайзен за гаражната врата. Купил профил от 5 см стена на квадрата. Дебел е половин сантим почти. 100 лева 6 метра.......
Останаха няколко парчета от него. Едното късичко го ползвам понякога за чук......

Иначе и аз се чудя като заварявах при мене рамката около итонга на вратата, защо не го направих с 2 мм, ами с 2,5 мм тънкият Г профил към П-уайзена.
fore - майстор
Понеже вече тества 50 литровият Енхел на 10 бара, та мога да ви кажа че за да се отвие болт на алуминка стегнат от мене са необходими точно 10 бара. Тоест с този компесор вече работата става- развивам два три болта и чакам да напомпи от 8 до 10 за да продължа. При затягане с Лидлският ударен на 4-та степен после не се налага дозатягане с кръстатият. Маркуча е със сечение 1 см.

Същият компесор успя да отвие болта на волана на Мерцедеса на жената. Уж по нова кола, ама светна Бега. Та първо напръсках кабелите под седалките понеже все местя седалката като я карам аз, накрая реших да погледа и лентовият кабел под волана. Там обаче се оказа, че болта с вътрешен шестограм 10 мм е затегнат зверски. Не можа да се отвие с върток. Та като го изпуках с гайковерта първо на ляво, се инатеше, после на дясно и помръдна. После се предаде....... 10 бара са си сила.
Тия намазали от синият осигурител. Няма по гадно нещо от това. А и отделно главата на болта конусна.........Погледнах отдолу кабела- една детелина от 4 намотващи се лентови кабела в кръгла кутия в 4те посоки и направо се отказа да пипам повече.

Ще отида да зачистиме грешката при моя човек, да не се окаже че вече я няма пък аз търся под Вола - теле........

Въпроса е че компресора е чук.

Остава ми другият въпрос - на 25 литровият Лидълски ако му регулирам защитата да държи до 10 бара и презостата също дали ще издържи бутилката или ще стане бомба.....
Понеже като пипах презостата защитата започваше да изпуска на 8,5 бара. А точно там започваше да се опитва да отвива болтовете на джантите.

Абе страх ме е, но ми е интересно дали бутилката и системата е направена да издържа на 10 бара или не......
Andri01 - майстор
Какво ще си играеш на 10Бар.? Я блокирай защитата и надувай поне на 20! Е,утре ще те четем във вестника,ама поне да е весело?:)
fore - майстор
Ок ! Но майче манометъра беше само до 12 и няма как да разбера кога достига 20........ :lol:

Други предложения..........
radius - майстор
Днес минах да видя магнитните държачи - еми слаби са, не си купих. Незнайно защо, магнита е на доволно голямо разстояние от края на планките - съответно и полето му отслабва.
Мислех да взема и клещите-помагачи - ми те като от пръчици Зайо Байо - мънички и с малко отваряне :lol: .
Ще извинявате, че не потекоха хвалебствия.

Е, взех си едно хлебче с гауда, да не съм капо.
fore - майстор
Да комплекта чираци ги имам от преди и са малки......... На Лидл Глупостите.......
EDI - майстор
Що бе, аз чираците си ги ползвам вече няколко години и ми вършат идеална работа.Няма да правя небостъргач, я.И за дървения си ги ползвам, и за пластмаси и за заварки тук, там.Добре са ми.Поне на мен, де.
radius - майстор
Да не са други твоите, тия бяха бая малки. Отворих кутията, извадих с квадратната човка поразтворих я, па взех че се отказах.
  • 1
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 70

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 3" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: