• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 20
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
BlackBox - специалист
hidrazin написа:
Е ами с това дребно лешниче в главицата - толкоз.
Малките лешничета, а може би фъстъчки може да са в твоите гащи, но не и в моята глава.
Ти май не разбираш, че за един и същи консуматор напрежението е определящо за протичащият ток. То е потенциалната разлика, която "бута зарядите"
10А при 0.1V можеш да имаш, ама само със суперпроводник! :evil:
И колкото по-ниско е напрежението, толкова повече токът е ограничен.
hidrazin - майстор
BlackBox написа:
Малките лешничета, а може би фъстъчки ....
... Пак не разбра, нали? Нормално. Ти не можеш и не искаш да четеш, както винаги де.
Ама то мисленето не е присъщо за всеки. Особено пък за кухи лейки...
Да си я използваш дълго и щастливо! Има дълъг чучур и здрави, цинкови топки. :-D

Изображение
Аде бегай там да ковеш кабели за нет...и не се натискай за неща дето не си в час.
Иска се поне 8-ми клас а ти го нямаш ... явно.
:partyman:
BlackBox - специалист
hidrazin написа:
Аде бегай там да ковеш кабели за нет...и не се натискай за неща дето не си в час.
Иска се поне 8-ми клас а ти го нямаш ... явно.
Така като ти гледам поведението, теб още в 4-ти клас са те изгонили. Не звъни, без да те натискат.
10А може да са един и съши брой токоносители, но това въобще не означава че напрежението не е ключово. С падане на напрежението пада и токът в една верига от чисто активен характер.
hidrazin - майстор
Ай ся първо си прочети простотиите дето си написал:
BlackBox написа:
10А при 0.1V можеш да имаш, ама само със суперпроводник! :evil:
После вземи да прочетеш и да ПРОУМЕЕШ (нещо което трудно ти се отдава) какво точно съм написал.
После залягай на учебниците които видно не си чел.
И чаааааак тогава ела пак да ми обясняваш кое как.
P.S.Задачка за домашно на не много умното дети:
1.От тук избери проводник с диаметър 1,500мм
ЕМАЙЛИРАНИ ПРОВОДНИЦИ
2.Намери му в таблицата съпротивлението за 1 линеен метър.
3.Отрежи 1 метър от въпросния "супер" проводник.
4.Приложи в двата му края напрежение 0,1V
5.Измери протичащият ток. (или го изчисли ако знаеш закона на Ом)
BlackBox - специалист
hidrazin написа:
Това не е нормален режим на работа, а режим на късо съединение. И няма източник с напрежение 0,1V, който е способен да отдаде 10А.
Най-малката стандартна батерийка е 1,5V. Намери ми батерия с напрежение 0.1V, която да даде ток на късо съединение 10+ ампера. :-D
Junak - майстор
BlackBox написа:
hidrazin написа:
Това не е нормален режим на работа, а режим на късо съединение. И няма източник с напрежение 0,1V, който е способен да отдаде 10А.
Най-малката стандартна батерийка е 1,5V. Намери ми батерия с напрежение 0.1V, която да даде ток на късо съединение 10+ ампера. :-D
Мдаа, безнадеждна работа. Особено, когато ти се губи теорията - работиш с батерийки :lol:
mironcho - специалист
BlackBox написа:
Това не е нормален режим на работа, а режим на късо съединение.
Очевидно ВВ е доста зле с практиката. Теория явно е чувал, ама май не знае за какво се използва (т.е. - BlackBox), така че:
Тема за лабораторно упражнение: Какво е пунктшвайс (правописа е от гугъл) и има ли почва у нас. Режим на работа. Доказване на практика, че горното твърдение е тотално невярно. ...и на по-предното - че не съществува източник с низко изходно напрежение, който е в състояние да отдаде доста значителен ток...
Има и други примери разбира се. :partyman:
BlackBox - специалист
mironcho написа:
Очевидно ВВ е доста зле с практиката. Теория явно е чувал, ама май не знае за какво се използва (т.е. - BlackBox), така че...
Източник с ниско напрежение, който да докара ток има, но на практика при преноса на енергия се работи с по-високи напрежения, за да се ограничат загубите в захранващата мрежа. На практика устройствата рядко са нискоомни и едва ли си виждал телевизор или компютър, които да имат съпротивлението на парче проводник.
Късо съединение е авариен режим на работа, при който токът преминава по път с ниско съпротивление и големината му се ограничава само от съпротивлението на проводниците, по които преминава този ток.
Мнението ми беше ясно - може да има много неща, но на практика поради големите загуби се използват по-високи напрежения. На практика никой не изчислява електронно устройство с импеданс 0.01 ома, както в примера с проводника, който даде.
На практика много трудно е да получиш нещо работещо или полезно с много ниско напрежение, защото 0.1V не е достатъчен един светодиод да светне, камо ли 10А ток да премине през него! :-D
Силата на тока се ограничава от съпротивлението на веригата.
Ти колко електронно-изчислителни устройства видя, които да работят с напрежение 0.1V?
mironcho - специалист
Е като сам не виждаш разликата да ти светна ламбата, НЕ светодиода. Тук говорим за електричество, не за частния случай електроника. Електротехниката и електрониката не свършват със светодиодите :toimonster:
Така и не разбра, че никого не впечатляваш със знанията си, които са основата на професията на пишещите тук и техните със сигурност са доста по-обширни и задълбочени от основите на електрониката, които демонстрираш.
Вземи се спри малко, не се ли усещаш, че продаваш краставици на краставичари. :axe:

Вероятно можеш да си полезен с нещо на форума, но със сигурност не с перчене със знания по елементарно електричество. Тук е направи сам, а не изфукай се колко знам! Направи нещо, покажи го, нека някой да се възползва от помощта ти. Това до тук беше Нищо, защото е всеизвестно, а не открито/изпробвано/наблюдавано... от тебе.

До къде докара с лабораторното? :-D

** пусналия темата още липсва :? остана си с пост №1
FM STEREO - специалист
Прикачен файл:
10931302_1619823781579831_8380654651904670142_n.jpg
10931302_1619823781579831_8380654651904670142_n.jpg (18.75 KиБ) Видяна 1322 пъти
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 20

Тема "нормално ли е да се удвоява напрежението след схема грец" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: