• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 20
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
BlackBox написа:
...Но за да има ток, напрежението е задължително. ...
Айде бе???
Я вземи една навивка от проводник дадена на късо и почни да я движиш в магнитно поле.
Какво ли ще се случи и кое е първото, кокошката или яйцето???
:partyman:
P.S. Шушляци, шушляци, шушляцииииии.... :-D
Keresteliev - специалист
hidrazin написа:
...
По скоро бакалавърчета от БСУ!

п.п. Ама пък ... щом си е платил!
Що не?

:lol:
hidrazin - майстор
Keresteliev написа:
Що не?
Щото книжка кола не кара. Те го те и за тва... :-D
jordanvass - майстор
BlackBox написа:
jordanvass написа:
Това пък как ти хрумна? На амперметъра му е абсолютно безразлично какво напрежение прокарва дадения ток. Той си мери тока.
"Даден ток в една верига се мери при дадено напрежение" да се разбира като "Токът в една верига зависи пряко от напрежението" За една и съща верига друго напрежение означава друг ток
На баба ти фърчилото! Това, че токът зависи от нещо, какво общо има с измерването му? Мерим тока в дадена верига в даден момент такъв, какъвто е в момента. Няма никакво значение какво би могло да го промени в някой следващ момент. Никой амперметър не се интересува от тези зависимости. Тук не говорим за снемане на волт-амперна характеристика на някакъв елемент, консуматор, а за конкретно измерване на конкретен ток в конкретен момент. Ай вземи се кротни малко и спри да ръсиш глупости.
hidrazin - майстор
Не се хаби. ТО няма да те разбере..: :-D
fox_vt - майстор
hidrazin написа:
BlackBox написа:
...Но за да има ток, напрежението е задължително. ...
Айде бе???
Я вземи една навивка от проводник дадена на късо и почни да я движиш в магнитно поле.
Нали не казваш че не правиш разлика между ЕДН и електрическо напрежение :?: Много задълбахте и ще се оплетете във тези университетски уловки.
Та първи е винаги петела тоест напрежението, може движението да е преди него но напрежението е преди тока.
hidrazin - майстор
Junak написа:
...повече не пиша - изядох си дипломата. И сега децата ми ще гладуват. И котката...
Споделям начинанието. Поради това:
fox_vt написа:
...Нали не казваш че не правиш разлика между ЕДН и електрическо напрежение ....
Имам (имах) жилище във Велико Търново. На булевард "България".
Сега дъвча и преглъщам с водка нотариалния акт - повече не искам да имам нищо общо с Търново.
И без тва са си неадекватни.... :-D
После минавам да си дъвча дипломите и другите документи за квалификация....
BlackBox - специалист
hidrazin написа:
Айде бе??? Я вземи една навивка от проводник дадена на късо и почни да я движиш в магнитно поле.
Офффффффф, на теб не ти е ясно какво е напрежение и ток, а си седнал да ми говориш за магнитни вериги.
В природата няма нито едно самоволно движение. Термодинамични, електрични явления...на база на потенциалната разлика работят.
jordanvass написа:
Това, че токът зависи от нещо, какво общо има с измерването му?... Никой амперметър не се интересува от тези зависимости.
Амперметрите ползват точно зависимостите. Цифровите амперметри са калибриран шунт и АЦП. Върху шунта има пад на напрежение спрямо него на дисплея на уреда ти излизат цифрички. :lol:
Иначе, токът си е ток, ама като кажеш и напрежение и знаеш много повече неща.
mironcho - специалист
Ми ако амперметъра не е цифров ко праим :? :? А?
jordanvass - майстор
BlackBox, глей ся...като се замисля - прав си. Като мерим ток, трябва да гледаме всичко - напрежението, температурата на въздуха, атмосферното налягане и даже скоростта на вятъра. Щото всичко в тая вселена е свързано, така да знаеш. :lol:
Айде остани си със здраве, аз се отказвам вече, спасение няма. :lol:
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 20

Тема "нормално ли е да се удвоява напрежението след схема грец" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: