• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 518
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
andy_forresite - майстор
В ръководството пише много неща. Съветвам те да го изтеглиш и прочетеш. Степените на горене са три плюс една за поддържане на жарава. Всяка се настройва поотделно.
Максималната мощност към водната риза е 14,3 кw и 1,7 kw топлинна мощност излъчва самата камина.
16 киловата въобще не са много. Това не са 16 киловата отопление от електрически печки Лъч по стаите. Наистина с такова отопление би изврял от жега. Тук имаш тръби, по тези тръби тича вода, тази вода загрява метални радиатори и тези радиатори чрез конвекция излъчват топлина от температурната разлика между повърхността на метала и въздуха в стаята.
Да, ще има момент да поседи в "поддържане", но като падне температурата на водата (или в стаята - според по какво регулираш горенето), ще последва разпалване. По температура на водата ще да е по-добре или поне това е по-често използвания начин.
Големият радиатор в стаята с камината не е проблем, стига да го снабдиш с термостатична глава. Такива глави трябва да има всеки радиатор, като се оставя една "точка" (бойлер, лира или мъничък радиатор) без термоглава, за да може водата да си циркулира от там докато помпата тласка водата. При положителни температури може да не ползваш изобщо радиатора в стаята с камината (термоглавата на 0). Ти ще го видиш това в движение. Но дори винаги да е пуснат, стаята ще са загрява по-бързо, термоглавата ще затвори циркулацията през него и все едно го няма. Буквално ще изстине все едно не е присъединен. Е, почти все едно го няма, защото ще трябва и за него да се грее вода, т.е. повечко пелети до затоплянето, но и по-бързо ще темперираш тази стая.
Разбира се че има таймер за пускане/спиране по часове. Горивната скара (или по-точно камера) не е от ретортен тип. Минималната мощност зависи много от пелетите. Ако пелетките са запалват бързо и изгарят напълно може да се направи минимална 3-4 kw нищо че производителят е дал 5.
Ако разгледаш темата "Разход на пелети" ще забележиш че отопляващите се с камини имат по-нисък разход в килограми за някакъв период от време в сравнение с котлите. От една страна това се дължи на предполагаемо високо качество на ползваните пелети от дървесина, от друга по-малък отопляван обем (не задължително, а също в повечето случаи) и от трета страна - цялата топлина от горенето остава в стаята.
Dobri88 - помощник
Аз за шума исках да попитам, евентуално някой ако я е виждал пусната :)
Дистрибутора надали ще може да ми отговори на този въпрос, в предвид колко е нов модела.
За другото си прав - в офиса могат да ми отговорят на тези въпроси, но все пак смятам, че нещата може да бъдат представени малко по-подробно в сайта им, а не просто 1 снимка и някаква техническа таблица.
Dobri88 - помощник
Сега видях ръководството. Благодаря :)
tosco - специалист
В офиса на Грейко нищо няма да Ти итговорят. Дори няма и тел за връзка. Има някаква форма за запитване и до там.
Но и там ще удариш на дърво. 2 пъти им пращам запитване да ми препоръчат дистрибутор за района на Дупница и мълчание...
Dobri88 - помощник
tosco - очевадно е, бизнеса им върви и могат да си позволят такъв ти политика. Това е добре донякъде и показва, че предлагат качествени продукти.
Но какво да ти препоръчат, като в сайта им има само една фирма дистрибутор за Дупница? http://www.greyko.com/%D0%B4%D0%B8%D1%8 ... %80%D0%B8/
tosco - специалист
Там е въпроса, че е само 1 в Дупница и никъде Гооглето не знае нищо за тази фирма.
Има 3-4 в София и 1 Благоевград. Питането ми беше кой биха ми препоръчали те, както за инсталация,
така и за гаранционен сервиз.
LazarGanev - "Велик майстор"
Ти обади ли се на телефона на тази фирма, който е даден в сайта? При положение, че в твоя град има посочена фирма-дистрибутор, и то само една, не знам какъв отговор очакваш? Въпросът ти ми звучи меко казано риторично и явно не само на мен :wink:
tosco - специалист
Значи не иде реч дали аз съм се обадил или не съм. Живея в София и искам да улесня родителите ми които са около Дупница.
Та за това, два пъти им писах да ми препоръчат дистрибутор, който е наясно с настройките, инсталацията и гаранционен и след гаранционен сервиз. Едва ли е много трудно да пишат 2 реда. Преди 2-3 месеца по същия начин звъннах в Шумен за Екошпар.
Хората там ми разказаха и ме насочиха към конкретен дистрибутор. Ако, че има няколков региона. Малко би трябвало да
клиенто-ориентирани, поне аз мисля така. За Грейко става въпрос. То е ясно, че са пуснали хубав продукт, но като не те отразяват и малко отблъсква.
LazarGanev - "Велик майстор"
Виж сега - ти можеш да живееш в Лондон, може и в Щатите, важно е, че камината ще е в Дупница, там си има дистрибутор, който е компетентен, наясно с настройките и отговарящ на всички твои изисквания и най-важното - той е близо и може да реагира най-бързо при нужда. Грейко, както повечето сериозни фирми не работят с крайни клиенти, нямат назначен човек, който да отговаря на десетки имейли дневно. А дори и да има назначена някоя пикла за да отговаря на клиентите, какво мислиш ще ти отговори тя? Ще погледне в списъка и ще каже - това е Вашият човек, нали :lol: ? Нама как сериозен човек във фирмата хем да си върши многото рабора, между другото да контактува с някой от диструбуторите за решаване на възникнал проблем, а и да отговаря по телефона или по имейл на десетки и стотици въпроси от стари и нови клиенти. Ако погледнеш подробно списъка с дистрибутори, ще видиш че там отсъстват големи търговски фирми, а повечето са малко известни или неизвестни в национален мащаб. Това малки фирми, които са се утвърдили на местния пазар, работят качествено, компетентни са и първото условие е да имат поне един добър сервизен специалист, с предимство инженер, който да бъде обучен и да поеме гаранционния и извън гаранционен сервиз. Да има специалист по топлотехника (може да е същия или друг човек), който да огледа инсталацията (ако е съществуваща), да огледа котела (ако е съществуващ) или пък да оразмери правилно новата инсталация. И чак тогава се гласува доверие. Така че още веднъж - щом го има в сайта - това е твоят човек :wink:
n.ganev - майстор
LazarGanev, Шо си трошиш пръстите излишно?
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 518

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: