Здравейте,
имам един правен казан от перални, ама вече не ме кефи и варя ракията си в медните с колоните в казанджийниците.Ама ми писна, мъкнене на дърва материал, като цяло хамалогия.
Въпроса ми е, ако закупя мед листова ламарина, главния цилиндър ще го огъна и залепя с дъното мисля че ще се справя, но с капака не ми е много ясно как да го правя и едвали бих го направил/остава вариант да си поръчам капак/. От циганските казани по-пазарите не искам много им е тънка ламарината. Купешки заводски за моя бюджет идва скъп, впредвид това че ще го ползвам за лична употреба а и не ми се рискува митниците да го вземат.
Каква дебелина ламарина да търся за дъно и за страници, видове заварки, нитове на снадките. Желания размер е на казана е 160-170, а и не съм претенциозен да има отточен улей, ще го чистя с кофата и канчето. Ще се ползва 10тина пъти в годината.
имам един правен казан от перални, ама вече не ме кефи и варя ракията си в медните с колоните в казанджийниците.Ама ми писна, мъкнене на дърва материал, като цяло хамалогия.
Въпроса ми е, ако закупя мед листова ламарина, главния цилиндър ще го огъна и залепя с дъното мисля че ще се справя, но с капака не ми е много ясно как да го правя и едвали бих го направил/остава вариант да си поръчам капак/. От циганските казани по-пазарите не искам много им е тънка ламарината. Купешки заводски за моя бюджет идва скъп, впредвид това че ще го ползвам за лична употреба а и не ми се рискува митниците да го вземат.
Каква дебелина ламарина да търся за дъно и за страници, видове заварки, нитове на снадките. Желания размер е на казана е 160-170, а и не съм претенциозен да има отточен улей, ще го чистя с кофата и канчето. Ще се ползва 10тина пъти в годината.