Фреона не може да надуе директно изолацията особено пък в случая с хладилника на Hoвoceлckи.
То трябва там в мястото на подуването да се е поучила огромна дупка в изпарителя и то изведнъж.
И па не е сигурно дали ще се подуе - по-скоро не.
Подуване само от лед...
  
 
P.S. Hoвoceлckи, не се връзвай много на това с какво те е "къпал" любимият ти хладилен техник...
								
															
																															
																								
															То трябва там в мястото на подуването да се е поучила огромна дупка в изпарителя и то изведнъж.
И па не е сигурно дали ще се подуе - по-скоро не.
Подуване само от лед...
 
 P.S. Hoвoceлckи, не се връзвай много на това с какво те е "къпал" любимият ти хладилен техник...
 ) или е работил за друг стопанин, та не си забелязал, че когато компресора работи, след няколко минути гърба(вътре в хладилника) се заледява/заскрежава, и това е съвсем нормално за този вид хладилници.
 ) или е работил за друг стопанин, та не си забелязал, че когато компресора работи, след няколко минути гърба(вътре в хладилника) се заледява/заскрежава, и това е съвсем нормално за този вид хладилници.   .
 . Или ще кажат на каква цена биха го направили?
  Или ще кажат на каква цена биха го направили? . А зннаеш ли средно колко mL фреон има в домашен ладилник - около~150-250. Ти говориш или познатия,
 . А зннаеш ли средно колко mL фреон има в домашен ладилник - около~150-250. Ти говориш или познатия,  че ако се освободи изведнъж хладилника ще полети... направо "Ловци на митове". А да ти кажа... при неработещ хладилник налягането е равно, както в изпарителя, така и в кондензатора че и в компресора - при това е в нормално газообразно състояние - то няма как иначе, няма кой да го втечни в картера на комресора - е има разширителен съд, тъй като работната система не може да побере всичкият необходим обем газообразен фреон за нормалната работа. Казва се че фреонът е работен агент, демек трябва да го манипулираш за да стане "машина за студ" и обратно.
  че ако се освободи изведнъж хладилника ще полети... направо "Ловци на митове". А да ти кажа... при неработещ хладилник налягането е равно, както в изпарителя, така и в кондензатора че и в компресора - при това е в нормално газообразно състояние - то няма как иначе, няма кой да го втечни в картера на комресора - е има разширителен съд, тъй като работната система не може да побере всичкият необходим обем газообразен фреон за нормалната работа. Казва се че фреонът е работен агент, демек трябва да го манипулираш за да стане "машина за студ" и обратно.
 Количеството и видът му ги има го в документацията на всеки хладилник, а и писах, че доста съм попрочел покрай ядовете с моя.
  Количеството и видът му ги има го в документацията на всеки хладилник, а и писах, че доста съм попрочел покрай ядовете с моя.