• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Чираче - майстор
jamezon написа:

Много смешно,но не позна....Пробвай пак.Мисля че форума е точно за това,ако знаех нещата кое какво е и къде се слага,дали щях да пиша?
Това е за алтернатор-електромотор...
Разбира се, че форума се казва Направи сам. Но....... Всеки може да пробва, но само ако разбира от материята. Извинявай, но ти не можеш да разчетеш схемата, .......Ужас.
jamezon - специалист
Не съм чак толкова не запознат,имам някаква елементарна представа от нещата,но не е достатъчно сам да се справя,аз си мисля,че това което го пише на схемата го има и на отделните елементи,например IRF3205,1N4148 и т.н.
plamen6703 - майстор
jamezon написа:
Не съм чак толкова не запознат,имам някаква елементарна представа от нещата,но не е достатъчно сам да се справя,аз си мисля,че това което го пише на схемата го има и на отделните елементи,например IRF3205,1N4148 и т.н.
А знаеш ли как се казват отделните изводи на транзистора, как се определят... Ако се получи "засечка" със схемата и се налага да се измерят някои напрежения примерно да провериш режима на работа транзистора... Имаш или измервателен уред, знаеш ли какво и как да измерваш с него :) Хубаво е, че искаш да се занимаваш с електронни схеми, но преди това трябва да имаш и някакви знания за електронни компоненти и четене на схеми... :)
jamezon - специалист
За изводите на транзистора отговора е "не" на другите 2 въпроса "да".
BlackBox - специалист
БАЗА/ЕМИТЕР/КОЛЕКТОР...ГЕЙТ/СОРС/ДРЕЙН...
plamen6703 - майстор
jamezon написа:
Има една приказка "Аз като съм се качила съм се решила"... :wink: Прави списък на компонентите и с него в магазина... :)
Чираче - майстор
jamezon написа:
Извинявай, но се захващаш с нещо, от което си нямаш понятие. Изводите на транзистора са Емитер, база и Колектор. Да не те отчайвам, но опита ти ще е неуспешен. Опитай с нещо, от което разбираш.
sstefanov - майстор
Тази схема няма да успееш да я подкараш, ако не се заемеш сериозно с обучението си по електроника! Имаш ли въобще представа колко ще ти струва един комплект изгърмели крайни транзистори? А с тези знания ще изгърмиш много...
vlax - майстор
Чираче написа:
jamezon написа:
Извинявай, но се захващаш с нещо, от което си нямаш понятие. Изводите на транзистора са Емитер, база и Колектор. Да не те отчайвам, но опита ти ще е неуспешен. Опитай с нещо, от което разбираш.
BlackBox те изпревари и е по-изчерпателен :-D
Чираче - майстор
vlax написа:
Чираче написа:
jamezon написа:
BlackBox те изпревари и е по-изчерпателен :-D
ГОЛЯМ ПРАЗ :lol: По-важно е човека да се осъзнае. :?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Разчитане на схема" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: