Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Здравейте,

влизаме в ремонт и то основен. Част от проекта е и банята, в която ще се направи стъклен параван с врата за да се обособи душ кабина(120х90) и останалата част да е сухо помещение. До колко разумно е да бъде поставен паравана направо върху пода на банята(без праг) при вариантите:
- два сифона и два наклона за мократа част и сухата;
- вариант в който нивото на мократа част да бъде по-ниско от това на сухата, като ще се образува "зъб" върху който ще стои паравана;
При поставяне на линеен сифон дали ще има вариант, в който да се напълни душ кабината с вода при което тя да си открие някоя пролука в оплътненията на паравана и сухото помещение да се превърне в мокро. Това е притеснението на приятелката ми, защото тя обича да се къпе със силна струя... Постижима ли е според вас идеята ми и реални ли са опасенията ѝ. Прилагам и снимка на примерна душ кабина със същата идея като моята.
Изображение
п.с. извинявам се ако снимката се приеме като вид реклама, но в google не намерих по-добра описваща идеята ми и вида на душ кабината.
jekasus - майстор
Погледни тази тема - viewtopic.php?f=4&t=30378
Благодаря за бързия отговор. Аз темата я разгледах, но явно само първите 3 и последните 4 страници... Не съм видял, че на стр. 4 е обяснено, че ако е съобразен сифона с дебита на вода не би трябвало да има проблем. Това условие стига ли ми или за всеки случай да се презастраховам и с нещо друго? Сиреч... освен, че е сметнато и направено.. предполагам е и тествано и няма проблеми? :? :?
jekasus - майстор
Повече подови сифони имат дадени характеристики за дебит, също и смесители.
Покажи какво си избрал.
За да неправя реклама на продукти и сайтове ти изпратих сифон и душ комплект на лично съобщение. След като разгледах темата, която ми дадохте избрах тези които ви изпратих.
jekasus - майстор
За GROHE Euphoria System 150
Диаграма на разхода на водата спрямо налягането. -
Прикачен файл:
grohe diagram.png
grohe diagram.png (21.15 KиБ) Видяна 4519 пъти
За линеен сифон Meander - не съм го виждал на живо, българските сифони надали изобщо имат инфо за дебита... На танушев се справя с 20 литра в минута/ ако наклона е правилен, и няма много завои до вертикальния щранг/.
В такъв случай какъв сифон бихте ми препоръчали? Според характеристиката на този който ви изпратих - 50l/min... Нямам си и идея това като дебит много ли е за такъв сифон...

Тема "Без праг при душ кабина" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: