Целта е да си направя малка и евтина система, която ще захранва 5-6 вентилаторчета за PC с обща консумация около 1.5 А на 12V и да издържа около 10 часа работа. Не намирам колко вата им е мощноста, само амперите пише. Въпроса е дали съм подбрал всичко необходимо за целта. Харесах акумулатор за мотор 8AH 80A 12V L+ за 40 лева . Става ли панела за този акумулатор и трябва ли ми друго освен контролер? Тоя контролер ще изключва ли вентилацията докато зарежда или ще работят в синхрон? Стартовото напрежение ще изпържи ли вентилаторите или то не играе?. Контролер за 20 лева мисля да взема. 130 лева е бюджета. Всяко по-евтино и работещо предложение е добре дошло.
Соларния панел е с тези характеристики и цена 60 лева.
20W/ 12V монокристален силиций
Максимална мощност/out peak power(Pm) : 20W
Максимално напрежение/max-power voltage(Vmp): 17.80V
Максимална мощност/Max-power current(Imp): 1.12A
Напрежение на отворена верига/open-circuit current(Voc): 21.50V
Ампераж на късо/Short-circuit current(Isc): 1.22A
Основните характеристики:
Предназначен за зареждане на 12V акумулаторни батерии.
Високо ефективни соларни клетки(монокристален силиций), осигуряващи висока производителност
Висока надеждност с гарантиран +3% изходна мощност
3.2милиметра високо, прозрачно блиндирано стъкло, осигоряващо дълъг живот на панела.
Стабилна алуминиева рамка позволяваща монтаж на всякакви повърхности и сигурност при атмосферни влияния.
Произведени в рамките на системен контрол за качеството.
Размери: 350*540*25mm
Приблизително тегло: 2.15kg
Соларния панел е с тези характеристики и цена 60 лева.
20W/ 12V монокристален силиций
Максимална мощност/out peak power(Pm) : 20W
Максимално напрежение/max-power voltage(Vmp): 17.80V
Максимална мощност/Max-power current(Imp): 1.12A
Напрежение на отворена верига/open-circuit current(Voc): 21.50V
Ампераж на късо/Short-circuit current(Isc): 1.22A
Основните характеристики:
Предназначен за зареждане на 12V акумулаторни батерии.
Високо ефективни соларни клетки(монокристален силиций), осигуряващи висока производителност
Висока надеждност с гарантиран +3% изходна мощност
3.2милиметра високо, прозрачно блиндирано стъкло, осигоряващо дълъг живот на панела.
Стабилна алуминиева рамка позволяваща монтаж на всякакви повърхности и сигурност при атмосферни влияния.
Произведени в рамките на системен контрол за качеството.
Размери: 350*540*25mm
Приблизително тегло: 2.15kg