Най - вълнуващия въпрос зимно време.
alex_serviz - специалист
andy_forresite написа:
... От миналата година имам едни "слънчогледови" около 550 кг. Лошо качество от гл. т. на съдържащите се компоненти ... Рехави седят и очаквам да не станат поради разпадане докато пътуват по шнека.... Надеждата ми е в един съфорумник от Оряхово. При него горят за над 100 кв.м. и става. Видях с очите си как грейко ги ядеше като топли банички, а аз ги и пресявам...
Не се притеснявай! Ще ги гори безпроблемно. При нас през повечето време миналата зима слънчогледа беше отвратителен ( около 20% пепел ) - никакъв проблем. Гледай гъвкавата тръба на шнека да не ти е точно вертикална, та пелетите да не падат директно в горелката. При пелети с много пепел понякога при първоначално зареждане оптодвойката отчита препълване от прахоляка.
filmatoplo - майстор
Има лесно ,очетата на оптодвойката се издърпват малко на вън .Един Торч се смени с Грейко кой е следващия. :) един човек си сложи горелка Грейко на Виадруса както знаете кпд е слабо на този котел сега котела е заменен с Голденфайер ,ще видим новата комбинация как се държи .
Ми къф е извода?
.........чи съм доволен от избора.
Горелката е добра за пелети, Боша-универсален.
Темата не беше развита до толкова, че да се напъна и за котела.
Май това е пелетната, бюджетна и качествена комбинация.
........за момента.
Наздраве, Анди и поздрави за твоята безкористност!
andy_forresite - майстор
Още не съм видял как гори (горелката е до котела, на 50 см). Инсталаторите имат много работа в момента. Исках да се направи по-рано че после е по-трудно като наближи отоплителния сезон, но явно не само аз мисля за отопление в тези горещини.
Исках да видя дали има смисъл да се занимавам с тези скапани "пелети" или да ги изкарам и да им драсна клечката накуп. Е, поех инициатива да ги пресея и пресипя в найлонови торби от дървесните пелети. Като гледам как върви, ще има едно 40 бройки ... или между 550 и 600 кг. Може пък да станат и да изкарам октомври с тях. Ааа, ако не станат ще е голяма минавка :lol: с тоя труд дето хвърлих по тях.
alex_serviz - специалист
Не си играй да ги пресяваш! Пробвай ги така - би трябвало да изгорят.
filmatoplo - майстор
Баа тая София много работа ,че дайте малко и на нас морските . :wink:
g.botev - напреднал
filmatoplo написа:
Баа тая София много работа ,че дайте малко и на нас морските . :wink:
Филме от миналата година те моля да дойдеш :) Ако искаш все още важи предложението най-накрая системата ми да тръгне като хората. :lol:
andy_forresite - майстор
Вече имам мнение за комплекта. Пробвах го с гадните отвратителни "пелети". Понеже няма емотикон, който обезумял от радост се търкаля и си хвърля шапката от въодушевление, мога да кажа нещо, което не съм мислел че ще кажа - УРРРААААА :-D
Пуснахме котела с малкото останали ми дървесни пелети. Не бях виждал рб-то с дървесни как гори. Е, видях вече. След това си рекох бе я докато водата е 50° да взема да пробвам ония смрадоляци, които аха-аха бях изхвърлил. Просто много малко им трябваше, заемаха ми място. Изкарах дървесните от шнека и сипах от слънчогледовите. Измерих за колко време пълни един литър пелети, въведох го. Измерих и капацитета на шнека за 6 минути. По моята таблица (която бях качил по-напред) въведох дозите за трите степени. Исках да получа 1,2 кг/ч; 1,9 кг/ч и 2,5 кг/ч да пуска за изгаряне.
Ф. лоуд ми дойде на 70 секунди, а степените зареждане на 2, 3 и 4 секунди; пауза 45, 44 и 44 за първа, втора и трета съответно и вятър 39, 42 и 46%. Оставих два големи радиатори без термоглави и оставих жените в къщата на климатик да се кефят че жега в момента. Аз си експериментирах с двата радиатора 7520 вата и не преча на никой. Друго не съм променял по настройките.
След час и половина на втора скорост на помпата, при зададени 60° на водата, котелната вода заспа на точно 60 на първа степен и двата радиатора бяха врели целите. Всичко е точно. Подковата се оформи много добре, не падат неизгорели пелетчета, осветеността седи на 175 с лавиране 169 до 185, но в 98% от времето е в интервала 175-184 и ги крепи идеално.
Трипътния го сложих на 50, датчикът отчита 51 градуса, подаваща 60 градуса. Целта е постигната - с кило и двеста на час поддържа два радиатора с пелети, които щях да изхвърля щото не мислех че ще станат. Супер засега :partyman:
filmatoplo - майстор
:supz: Урааааа за Грейко ,стария котел Торч ряпа или пасти да яде. :wink:
borkata99 - специалист
andy_forresite написа:
Понеже няма емотикон, който обезумял от радост се търкаля и си хвърля шапката от въодушевление, мога да кажа нещо, което не съм мислел че ще кажа - УРРРААААА :-D :
ти пък !!!
Изображение, Изображение УРРРААААА, Изображение

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: